Betoninė Sočio snaigė ištirps iškart po žiemos olimpiados?

„Mes statome naują olimpinį miestą tuščioje vietoje. Jaučiamės kaip dailininkai prie švarios drobės“, - dar Londono olimpiados metu apie pasiruošimą 2014 metų Sočio žiemos olimpiadai šnekėjo komiteto pirmininkas Dmitrijus Černyšenka.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2012, 3:15 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:17 AM

Didžiausia pasaulyje statybų aikštele tapusiame Sočyje dieną ir naktį dirba 60 tūkst. žmonių, palaikymą jam ne kartą išreiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Manoma, kad specialiai dėl žaidynių kylančiame mieste bus apie 100 tūkst. nakvynės vietų bei 40 tūkst. vietų pagrindinis stadionas.

Rusų entuziazmas įtikino net tuos, kurie manė, kad dėl savo viduržemiško klimato Sočis yra netinkamas žiemos olimpinėms žaidynėms. Dabar jau niekas neabejoja, kad joms bus puikiai pasirengta.

Gerokai sudėtingiau rasti atsakymą į užsienio ekspertų keliamą klausimą – ar kas nors atvažiuos į Sotį, kai nurims olimpinių žaidynių šurmulys?

Pasiruošimo sportiniams renginiams ekspertas Joelis Finlay portalui thestar.com sakė, kad 340 tūkst. gyventojų turinčiam miestui, kur nėra nei aukšto lygio futbolo, nei ledo ritulio komandos, trys nauji stadionai gali tapti ne nauja galimybe, o našta.

„Plano sumanytojų idėja buvo sporto arenas ir gyvenamąsias vietas paversti viešbučiais, parodų centrais ir konferencijų salėmis. Tuomet paklausiau jų, kiek jie ketina rengti konferencijų, kad užpildytų visus tuos pastatus“, - sakė J. Finlay.

Tiesa, pradinis planas buvo pakoreguotas – dabar yra planuojama, kad dalį Sočio apylinkėse kylančių konstrukcijų vėliau bus įmanoma perkelti į kitą vietą.

Tačiau tai kainuos nepigiai.

Portalo gamesbids.com ekspertas Robertas Livingstonas kiek anksčiau šiais metais prognozavo, kad ruošimasis olimpinėms žiemos žaidynėms nuo pradiniame plane numatytų 8,8 mlrd. JAV dolerių turėtų išaugti iki 30-40 mlrd. JAV dolerių.

Parengė Aurimas Abišala

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.