Žymiausių kompanijų logotipų pokyčiai, kurie pro akis praslydo 2012 metais

Nors logotipas yra itin svarbi kompanijos įvaizdžio dalis, kurią daugelis bendrovių saugo, kad niekas jos nepasisavintų ar neteisėtai nenukopijuotų, kai kurios didžiosios pasaulio kompanijos ėmėsi pokyčių. Siekdamas didesnio pardavimo ir didesnio klientų dėmesio informacinių technologijų gigantas „Microsoft“ savo logotipui suteikė naujų spalvų, socialinio tinklo „Twitter“ paukštis ėmė žiūrėti į dangų, o automobilių gamintojo „Jaguar“ simbolis jaguaras tapo kur kas išraiškingesnis įgavęs trimatį tūrį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 28, 2012, 1:21 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:22 AM

Socialinio tinklo „Twitter“ simbolio - žydro paukščio žvilgsnis buvo nukreiptas iš kairės į dešinę. Šiemet kompanija nutarė, kad paukštis turi žiūrėti į dangų.

Savo pirmąjį logotipą „Microsoft“ kūrė paprastą ir nespalvotą. Tačiau po daugybės pakeitimų 2012 metais logotipas įgavo spalvų bei sąsajų su pagrindiniu kompanijos produktu - „Windows“.

Indijos automobilių gamintojai „Tata“ priklausanti bendrovė „Jaguar“ šiais metais savo logotipui suteikė šviežumo. Blizgantis ir kartu išraiškingesnis šuoliuojantis jaguaras siejamas su automobilių greičiu ir veržlumu.

Internetinės prekybos giganto „Ebay“ logotipo spalvų gama nepakito, tačiau pasikeitė šriftas, o raidės dabar išdėstytos vienoje tiesėje.

Automobilių nuomos bendrovė „Avis“ vietomis apkeitė logotipo raidžių ir fono spalvas.

Kino industrijos milžinė „Universal Pictures“ šimtojo jubiliejaus proga atnaujino savo logotipą paryškinusi neaprėpiamus visatos tolius, kurie tik dar labiau pabrėžia kompanijos dydį ir galią.

Parengė Šarūnas Meškys 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.