Ar sugebi dirbti su jaunimu?

Jau daugiau nei du mėnesius Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos kviečia su jaunimu dirbančius asmenis internetiniame tinklapyje jaunimodarbuotojas.lt įsivertinti savo turimas kompetencijas. Šis vertinimo mechanizmas asmenims padeda atsakyti į itin svarbius klausimus: ar jau turiu pakankamai žinių, įgūdžių darbui su jaunimu? Kuriose srityse turėčiau kelti savo kompetencijas ir tobulėti?

Daugiau nuotraukų (0)

lrytas.lt

Jan 4, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:48 AM

Kompetencijų vertinime gali dalyvauti visi pilnamečiai asmenys, turintys vidurinį išsilavinimą ir šiuo metu savanoriškai ar formaliai dirbantys su jaunimu įvairiose organizacijose ar institucijose. Vertinimas vyksta keliais etapais. Visų pirma, asmuo, norintis dalyvauti vertinime, užsiregistruoja jaunimodarbuotojas.lt ir užpildo savianalizės klausimyną.

Antrajame etape ekspertas-vertintojas individualaus pokalbio metu pagilina ir papildo vertinamojo savianalizę. Galiausiai, nustačius poreikį, taikomi papildomi vertinimo metodai: atvejo analizė, užsiėmimai grupėse, simuliaciniai žaidimai ar kiti tiksliniai metodai.

Viso vertinimo metu duomenys yra kaupiami, o vėliau sisteminami į dokumentų rinkinį, vadinamą portfolio, kuriame atsispindi ne tik visas vertinimo procesas, bet ir eksperto-vertintojo išvados bei tolesnės rekomendacijos. Įvertintiems asmenims pagal poreikį bus organizuojami mokymai, skirti ugdyti trūkstamas kompetencijas.

„Lietuvoje sukurta ir pradėta vykdyti šiuolaikiška, lengvai pasiekiama bei efektyvi sistema, kuri padės su jaunimu dirbantiems specialistams iš įvairių sričių – kultūros, sporto, sveikatos ir kitų – įsivertinti jau sukauptą žinių bagažą bei susikurti savo, kaip jaunimo darbuotojo, portfolio, – teigia Departamento direktorius Mindaugas Kuliavas. - Džiaugiuosi, kad kompetentingų jaunimo darbuotojų artimiausiu metu padaugės, nes tęsiant įgyvendinamo Projekto veiklas, asmenys, jaunimodarbuotojas.lt sistemoje įsivertinę savo kompetencijas, bus kviečiami tobulintis Departamento organizuojamuose mokymuose, įgyti naujų žinių bei įgūdžių“.

Iki šiol sistemoje registruojasi su jaunimu dirbantys asmenys iš skirtingų šalies regionų, tačiau aktyviausias – Panevėžio regionas. Pastebima, jog amžius nėra kliūtis tapti jaunimo darbuotoju ir kelti savo kompetencijas. Užsiregistravusieji reprezentuoja ir plačią veiklos specializacijų įvairovę: nuo skautiškųjų iki organizacijų, dirbančių jaunimo verslumo srityje, atstovų, aktyvūs įvairių kultūros, jaunimo, sporto centrų darbuotojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.