Birštone įvestas „pagalvės mokestis“

Birštono savivaldybėje nuo metų pradžios

Birštono savivaldybėje nuo metų pradžios pradėtas rinkti dviejų litų nakvynės mokestis.<br>V. Balkūnas
Birštono savivaldybėje nuo metų pradžios pradėtas rinkti dviejų litų nakvynės mokestis.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Jan 4, 2013, 11:15 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:48 AM

Anot miesto merės Nijolės Dirginčienės, mokestis bus imamas iš visų apgyvendinimo įstaigų, sulaukiančių komercinių turistų. Tokių įstaigų, pasak miesto merės, Birštone yra penkiolika. Tai - viešbučiai bei kaimo turizmo sodybos, taip pat privačias nakvynės paslaugas suteikiantys, pagal patentą dirbantys žmonės ir sanatorijos.

„Tačiau tikrai neimsime iš tų, kurie atvažiuos gydytis, stiprinti sveikatos. Taip pat nemokės tie, kuriems reikia slaugos ar ilgalaikės socialinės globos paslaugų, kurios teikiamos Karališkojoje rezidencijoje“, - tvirtina N.Dirginčienė. Jos teigimu, mokestį mokės pats miesto svečias, o nakvynės paslaugas suteikianti įstaiga gautas lėšas perves į savivaldybės sąskaitą.

Pirmaisiais metais žadama surinkti apie 200 tūkst. litų. Surinktas lėšas ruošiamasi panaudoti miestui prižiūrėti, viešajai infrastruktūrai tvarkyti bei kurortui populiarinti, miesto reklamai, įvairioms rinkodaros priemonėms.

Birštonas - ne pirmas kurortinis miestas, kuriame įvedamas vadinamas „pagalvės mokestis“. 2011-ųjų vasarą šis mokestis buvo įvestas Druskininkuose, o pernai vasarą atsirado ir Palangoje, tačiau perpus mažesnis. Pasak Palangos vicemero Sauliaus Simės, tokia naujovė Palangoje poilsiautojų neatbaidė - jų skaičius kurorte išliko toks pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?