Ūkio ministrė B. Vėsaitė: „R. Juozaitis yra labai geras specialistas“

Ūkio ministrė Birutė Vėsaitė tvirtina dar nepaskyrusi buvusio bendrovės LEO LT vadovo Rymanto Juozaičio Visagino atominės elektrinės (VAE) valdybos nariu, nes jo kandidatūrą vis dar tikrina specialiosios tarnybos.

Likviduotai LEO LT vadovavęs R. Juozaitis pretenduoja į Visagino atominės elektrinės valdybą.<br>R. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Likviduotai LEO LT vadovavęs R. Juozaitis pretenduoja į Visagino atominės elektrinės valdybą.<br>R. Barzdžiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-01-10 09:44, atnaujinta 2018-03-13 22:21

Paklausta, ar buvusio LEO LT vadovo kandidatūra neatrodo per daug kontroversiška, B. Vėsaitė portalui lrytas.lt teigė mananti, kad R. Juozaitis yra vienas geriausių energetikos specialistų Lietuvoje.

„Jei tarnybos nuspręs, kad jis yra skaidrus, tai kokios čia problemos? Nesuprantu, kodėl jūs taip sujudote, nes dėl kandidatūrų į valdybą dar nėra iki galo nuspręsta“, - sakė ministrė.

Ji negalėjo įvardyti, kokia bus R. Juozaičio misija VAE valdyboje.

VAE buvo įsteigta buvusios Vyriausybės. Ši bendrovė įkurta norint sėkmingai pasiruošti naujos atominės elektrinės statybai Lietuvoje. Dabar jau likviduota LEO LT buvo įkurta buvusios Gedimino Kirkilo Vyriausybės. Jos tikslas buvo taip pat statyti naują atominę elektrinę. Dabar R. Juozaitis apie galimybes Lietuvoje pastatyti naują atominę kalba nedrąsiai.  Informacija, kad R. Juozaitis paskirtas VAE valdybos nariu, pasklido prieš dvi dienas. Iš pradžių tai patvirtinusi, vėliau ministrė šią naujieną pradėjo neigti.

R. Juozaitis laikomas socialdemokratų aplinkos žmogumi, iš G. Kirkilo vadovaujamos Vyriausybės ir vadinamojo "Vilniaus prekybos" (VP) dešimtuko valdomos įmonės „NDX energija“ įkurtos bendrovės LEO LT esą dėl asmeninių priežasčių atsistatydino 2008 metų spalio pabaigoje.

R. Juozaitis laikomas vienu turtingiausių Lietuvos žmonių, gyvena Vilniaus pakraštyje, prabangiame ir uždarame Laurų kvartale, VP akcininkų kaimynystėje. Jo šeimos turtas, žiniasklaidos skaičiavimu, galėtų siekti apie 200 mln. litų. 

R. Juozaičio šeimai priklauso kelios su energetika ir nekilnojamuoju turtu susijusios įmonės, daugiau nei 20 žemės sklypų, butų ir įvairių statinių įvairiose Lietuvos vietose. Vienas iš sklypų užima 14 ha Ignalinos atominės elektrinės pašonėje. Pats R. Juozaitis teigia neseniai su energetika susijusių įmonių akcijas pardavęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?