B. Obama pateikė naujojo JAV iždo sekretoriaus kandidatūrą

JAV prezidentas Barackas Obama oficialiai iškėlė Baltųjų rūmų štabo vadovo Jacko Jacobo Lew kandidatūrą į JAV iždo sekretoriaus postą, informuoja „Reuters“. J. Lew paskyrimą dar turi patvirtinti Kongresas.

JAV prezidentas Barackas Obama padėkojo atsistatydinančiam šalies iždo sekretoriui T. Geithneriui (centre) už darbą ir į jo vietą paskyrė Administracijos aparato vadovą J. Lew (dešinėje).<br>EPA-ELTA
JAV prezidentas Barackas Obama padėkojo atsistatydinančiam šalies iždo sekretoriui T. Geithneriui (centre) už darbą ir į jo vietą paskyrė Administracijos aparato vadovą J. Lew (dešinėje).<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-01-11 09:30, atnaujinta 2018-03-13 21:49

Komentuodamas savo sprendimą B. Obama pareiškė, kad „absoliučiai pasitiki“ būsimu iždo sekretoriumi, ir paragino Kongreso narius patvirtinti jo kandidatūrą kiek įmanoma greičiau.

J. Lew pirmtakas - Timothy Geithneris - anksčiau ne kartą skelbė pasitrauksiantis iš B. Obamos komandos, jeigu pastarasis bus perrinktas į prezidento postą.

Neseniai žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, esą atsistatydinęs T. Geithneris gali tapti Niujorko federalinio rezervų banko vadovu.

J. Lew skiriasi nuo kelių savo pirmtakų tuo, kad neturi plačių ryšių verslo aplinkoje. „The Wall Street Journal“ vadina jį atsidavusiu komandos nariu, kuris ilgą laiką buvo šešėlyje, ir geru valstybės finansų specialistu.

Kaip pažymi laikraštis, tokio žmogaus paskyrimas į šalies iždo sekretoriaus postą rodo, kad B. Obama ketina aktyviai siekti savo tikslų JAV ekonomikos politikoje. Kaip jau žinoma, prezidentas svarsto galimybę padidinti mokesčius kompanijoms ir pasiturintiems amerikiečiams - kaip vieną iš pagrindinių priemonių, kuri padėtų sumažinti biudžeto deficitą.

J Lew B. Obamos komandoje dirba nuo pat tada, kai šalies prezidentas buvo išrinktas pirmajai prezidento kadencijai. Iš pradžių J. Lew dirbo Valstybės departamente, kur buvo vienas iš JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton pavaduotojų. 2010 metais jis ėmė vadovauti Administracijos biudžeto valdybai, kuri atsakinga už biudžeto parengimą ir vykdymą, o po metų - prezidento administracijos aparato vadovu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.