Į Kelno baldų parodą prasimušė jaunų Lietuvos dizainerių darbai

Vokietijos mieste Kelne pirmadienį prasidėjo viena didžiausių baldų parodų Europoje „IMM Cologne“. Svečiai iš daugiau negu 50 pasaulio šalių pristato savo gaminius, dalijasi patirtimi, ieško verslo partnerių ir medžioja idėjas. Parodoje šiemet debiutuoja ir baldų dizainerių iš Lietuvos pora - Arūnas Sukarevičius ir Inesa Malafej.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 14, 2013, 4:30 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:19 PM

Šiuo metu Danijos karališkojoje taikomosios dailės akademijoje studijuojantys lietuviai į parodą Kelne pateko įveikę kelis šimtus jaunųjų talentų.

A. Sukarevičiui ir I. Malafej parodoje dalyvauti pasiūlė bendrovė EMKO, kuri padėjo įgyvendinti ir parodoje pristatyti lietuvių kūrinius.

Sekciją jauniems dizaineriams ir jų darbams parodos „IMM Cologne“ organizatoriai nusprendė skirti prieš devynerius metus ir tai tapo tradicija. Stendą šioje sekcijoje už nedidelę kainą gauna tik patys geriausi dizainerių darbai. Parodos rengėjai tiki, kad taip padeda augti naujiems kūrėjams.

„Stendą jaunųjų dizainerių sekcijoje Lietuva gavo pirmą kartą per ilgą parodos gyvavimo istoriją. Norinčių parodyti savo darbus buvo 689, o komisija atrinko tik 28. Todėl Arūnui ir Inesai tai yra didelis įvertinimas“, - Vilniaus Dailės akademijos absolventus giria EMKO vadovė Erika Mikulskienė. Ji tiki, kad investavusi į jaunuosius kūrėjus bendrovė parodys pasauliui, kad lietuviai yra ne tik baldų gamintojai, bet ir kūrėjai.

Atrankos komisijai patiko Inesos Malafej stalas, kuris Lietuvoje jau yra laimėjęs apdovanojimą „Geras dizainas“ ir IF prizą Europoje. O A. Sukarevičiaus sukurta kėdė knygų mėgėjams buvo pripažinta geriausiu baigiamuoju VDA darbu 2012 metais.

Lietuvos dizainerių darbus parodos lankytojai gali pamatyti EMKO stende, kurio numeris yra B090, 03.1 salėje.

Savaitės trukmės parodoje “IMM Cologne“ iš viso dalyvauja apie 1200 kompanijų iš viso pasaulio. Iš Lietuvos dalyvauti parodoje atvyko keturios bendrovės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.