Į darbą jie ateina pirmi. Anksčiausiai iš lovų pakylantys vadovai

Dauguma didelių įmonių vadovų metams bėgant išsiugdo įprotį keltis anksti.

Šmaikštuoliai pokštauja, kad „Starbucks“ vadovui H. Schultzui anksti keltis padeda jo pardavinėjama kava.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotrauka
Šmaikštuoliai pokštauja, kad „Starbucks“ vadovui H. Schultzui anksti keltis padeda jo pardavinėjama kava.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2013, 3:38 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:19 PM

Nuo miego nuvogtas valandas jie skiria naujienų skaitymui, mankštai ar kelionei į darbą.

Kai kurie iš jų ne tik pirmi ryte įžengia į biurą, bet ir paskutiniai jį palieka vakare.

Nors toks gyvenimo stilius gali būti varginantis, prie jo pripratę vadovai ne tik nesiskundžia, bet ir sukuria visame pasaulyje lyderiaujančias įmones.

Pateikiame internetinės svetainės businessinsider.com sudarytą garsiausių vadovų – „vyturių“ sąrašą.

Applevadovas Timas Cookas

„Apple“ darbuotojai jau įprato prie maždaug pusę penkių ryto gaunamų laiškų iš savo vadovo. Penktą valandą ryto jį galima rasti sporto salėje, o po kelių valandų – darbe, į kurį T. Cookas dažniausiai ateina pirmas ir išeina vienas paskutinių.

„Starbucks“ vadovas Howardas Schultzas

H. Schultzas pradeda dieną nuo mankštos – vyriškis mėgsta važinėti dviračiu – ir vistiek suspėja būti savo darbo kabinete maždaug šeštą ryto. Šmaikštuoliai kaltę dėl tokio elgesio verčia H. Schultzo kavinėse pardavinėjamai stipriai kavai.

„Brooklyn Nets“ vadovas Brettas Yormarkas

Jauniausias komandos vadovas NBA lygoje keliasi maždaug pusę keturių ryto, kad į darbą atvyktų prieš penkias. Darbe jis rašo laiškus ir sportuoja. Savaitgaliais B. Yormarkas mėgsta ilgiau pamiegoti ir į darbą atvyksta septintą ryto.

„General Electrics“ vadovas Jeffas Immeltas

J. Immeltas kasdien keliasi pusę šešių ryto. Tuomet jo laukia mankšta (bėgimas ant takelio arba važiavimas dviračiu), kurios metu vyriškis skaito laikraščius ir žiūri naujienų kanalą. J. Immeltas tvirtina, kad jau 24 metus jis dirba po 100 valandų per savaitę.

Fiat“ ir „Chrysler“ vadovas Sergio Marchionne

S. Marchionne kiekvieną dieną keliasi pusę keturių ryto. Taip jis elgiasi dėl to, kad nori pasikalbėti su vadovais, esančiais Europoje. Įmonės darbuotojai S. Marchionne apibūdina kaip „dirbantį aštuonias dienas per savaitę“. Šis vadovas taip pat žinomas dėl laisvų dienų vengimo – kai JAV būna laisvadieniai, jis skrenda padirbėti į įmonės būstinę Italijoje.

„Square“ vadovas Jackas Dorsey

Atsikėlęs pusę šešių ryto J. Dorsey medituoja ir nubėga maždaug 10 kilometrų. Taip jis elgėsi ir tuomet, kai dirbo vienu metu dviejose įmonėse - „Square“ ir „Twitter“ - jose praleisdamas po 8 valandas per dieną.

„Virgin Group“ įkūrėjas Richardas Bransonas

Net kai nakvoja savo privačioje saloje, R. Bransonas stengiasi keltis prieš šešias ryto. Vyriškį dažniausiai pažadina ne žadintuvas, o patekėjusi saulė – jis miega neužtraukęs naktinių užuolaidų. Papildomas valandas R. Bransonas išnaudoja mankštai ir pusryčiams.

Parengė Aurimas Abišala 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.