Naujoji Palangos vasaros estrada nušvis baltai

Iš viso naujajai koncertų salei su įranga prireiks apie 25 mln. litų.

Palangos estrados išorė bus tarsi apjuosta baltos spalvos juostomis, kurios įsirems į žalio stiklo langus.<br>Vizualizacija
Palangos estrados išorė bus tarsi apjuosta baltos spalvos juostomis, kurios įsirems į žalio stiklo langus.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Jan 18, 2013, 7:37 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:30 PM

Projektavimo darbų konkursą laimėjusi įmonė „Uostamiesčio projektas“ būsimam koncertų salės pastatui pasiūlė apskritimo formą.

Prieš 40 metų statytos senosios Palangos vasaros koncertų estrados vietoje iškils apie 53 metrų skersmens ir 15 metrų aukščio apvalus pastatas, kuriame bus suprojektuota 2500 vietų žiūrovų salė, šiuolaikiška scena su lože orkestrui bei pagalbinės patalpos.

Transformavus dalį tribūnų į stovimas vietas salė galės sutalpinti iki 3 tūkst. žmonių. Bendras koncertų salės pastato plotas sieks 4 tūkst. kvadratinių metrų.

Pastato išorė bus tarsi apjuosta baltos spalvos juostomis, kurios įsirems į žalio stiklo langus. Cokolinis aukštas taip pat bus iš nepermatomo žalio stiklo, kuriame atsispindės aplinkos vaizdai.

Iš viso naująjį Vasaros estrados kompleksą sudarys trys apvalių formų korpusai.

Šalia koncertų salės turi atsirasti du mažesni palydovai, kuriuose įsikurs muzikos mokykla ir kultūros centras su amfiteatro formos sale po atviru dangumi.

Iš viso naujajai koncertų salei su įranga prireiks apie 25 mln. litų.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus tikisi, kad valstybė suras reikalingų lėšų, kad pradėta koncertų estrados rekonstrukcija būtų baigta kuo greičiau: „Didžiausias Lietuvos kurortas be šiuolaikiškos koncertų salės yra neįsivaizduojamas. Tai - privalomas Palangos objektas, kurį pastatyti yra valstybės garbės reikalas“.

Projektuotojai savo darbus turi baigti balandžio mėnesį. Po to kurorto savivaldybė ketina skelbti rangovo konkursą, kuris statybos darbus galėtų pradėti jau šį rudenį.

Pirmasis vasaros koncertų estrados rekonstrukcijos etapas turėtų trukti 2 - 3 metus.

Kad vasarų metu kurortas iš viso neliktų be koncertinių renginių, Palanga planuoja Botanikos parke įrengti nuo kritulių uždengtą laikiną sceną su vietomis žiūrovams.

Sulauktų ir tarptautinių renginių

Vygantas Rekašius, Palangos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas:

„Į Palangą žvalgosi daugelio tarptautinių kultūros festivalių organizatoriai. Mūsų kurorte tam yra tinkama infrastruktūra: geras susisiekimas, pakankamai aukštos klasės viešbučių.

Vienintelis trūkumas - neturime pasaulinio lygio standartus atitinkančios šiuolaikiškos koncertų salės.

Neabejoju, kad rekonstravus Vasaros koncertų estradą pajūryje sulauksime nemažai tarptautinių renginių. Jau dabar Europos varinių pučiamųjų orkestrų asociacija pageidautų 2016 metų tarptautinį orkestrų čempionatą organizuoti būsimojoje Palangos koncertų estradoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.