Bet kurį interjerą gali sušildyti audiniai

Užuolaidos, sienų apmušalai, dekoratyvinės pagalvės, lovatiesės ir staltiesės – šios namų puošybos detalės bet kurį interjerą gali pakeisti neatpažįstamai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2013, 8:25 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:12 PM

Šį mėnesį Frankfurte (Vokietija) vykusioje parodoje „Heimtextil” buvo pristatytos naujausios dekoravimo tendencijos.

Daugiau nei 66 tūkst. lankytojų tradiciškai lankomiausiu parodos paviljonu įvardijo „Forum” stendą, kuriame šių metų mados buvo pristatytos ypač išradingai.

Net iš šešių šalių – Anglijos, Olandijos, Japonijos, JAV, Vokietijos ir Prancūzijos – suburta dizainerių komanda sukūrė tikrą šou, kuriame lankytojai pasijuto tarsi keliaujantys iš vienos pasakos į kitą.

Pagal madingas ateinančio sezono spalvų gamas, sienų ir grindų tekstilės faktūras kūrėjai paviljoną padalijo į keturias dalis ir kiekvienai jų suteikė charakterius: ekscentriko, išradėjo, istoriko ir geologo.

Centriniame parodų komplekso paviljone, pavadintame „Walls” („Sienos”), buvo visų stambiausių sienų dangų gamintojų stendai. Šiemet jie siūlo rinktis ramių spalvų tapetus.

Bene labiausiai čia išsiskyrė skandinavai ir olandai: jie, kaip visuomet, pateikė išskirtinio dizaino apmušalus – stambaus rašto ir netikėtų spalvų.

Japonų dizaineriai nustebino metaliniais paviršiais. Žinoma, nebuvo pamiršta ir ekologija. Šį sezoną ji „medinė” – fototapetai su rąstų, pliauskų, medinių lentų vaizdais.

Vis dėlto pagrindinė Frankfurto parodos tema buvo interjero tekstilė – užuolaidų audiniai, apmušalų medžiagos ir daugybė aksesuarų, kurie namus padaro ypač jaukius.

Nuotaikos iš parodos - pirmadienio „Lietuvos ryto“ priede „Vartai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.