Lietuvos ir Rusijos žemės ūkio ministerijos atnaujins bendradarbiavimą

Lietuvos ir Rusijos

„Buvo sutarta bendradarbiavimo susitarimą, pasirašytą dar 1999 metais, atnaujinti. Sutarėme, kad specialistai pradėtų rengti naują memorandumą“, - sakė žemės ūkio ministras V. Jukna.<br>T. Bauras
„Buvo sutarta bendradarbiavimo susitarimą, pasirašytą dar 1999 metais, atnaujinti. Sutarėme, kad specialistai pradėtų rengti naują memorandumą“, - sakė žemės ūkio ministras V. Jukna.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 2:18 PM

„Buvo sutarta bendradarbiavimo susitarimą, pasirašytą dar 1999 metais, atnaujinti. Sutarėme, kad specialistai pradėtų rengti naują memorandumą“, - BNS sakė Lietuvos žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna. Pasak jo, susitarime bus apimtos visos su žemės ūkiu susijusios sferos: nuo eksporto iki bendradarbiavimo mokslo srityje.

Žemės ūkio ministras pranešė pakvietęs Rusijos žemės ūkio ministrą Nikolajų Fiodorovą atvykti vizito į Lietuvą.

2012 metų sausio-rugsėjo mėnesiais Rusijos žemės ūkio produktų gamintojai sustiprino savo pozicijas Lietuvos rinkoje, pareiškė Berlyne su V. Jukna susitikęs jo kolega iš Rusijos N. Fiodorovas.

Jo teigimu, saulėgrąžų ir rapsų aliejaus, kviečių, rugių ir kitų prekių tiekimas padidėjo beveik du kartus iki 105 mln. JAV dolerių.

Lietuvos žemės ūkio produktų, daugiausia sūrio ir varškės, mėsos ir mėsos produktų, pašarų ir kiaulių, eksportas į Rusiją tuo pat laikotarpiu siekė 295,4 mln. JAV dolerių.

Pasak ministrų, dvi šalys turi didelį potencialą didinti tarpusavio prekybą žemės ūkio ir maisto produktais. Lietuvos gamintojai ketina Maskvoje savaitgaliais rengti muges, kuriose Lietuvos ūkininkai ir žemės ūkio įmonės siūlys savo produktus.

N. Fiodorovo teigimu, Rusijos žemės ūkio ministerija palaiko Lietuvos iniciatyvą ir norėtų, kad tiesioginė prekyba tarp dviejų šalių būtų aktyvesnė.

Panašų memorandumą į planuojamą pasirašyti su Rusija, Lietuva penktadienį Berlyne pasirašė su Azerbaidžanu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.