Keistuose būstuose kuriasi ne tiktai pasakų herojai

Kai kuriems britų rašytojo Johno Ronaldo Reulio Tolkieno gerbėjams neužtenka apie mylimų herojų gyvenimą skaityti knygose ar žiūrėti filmų. Jie ir patys nori panašiai gyventi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 29, 2013, 8:46 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:20 AM

Galima nusipirkti jau sukonstruotą hobitų namuką arba tokiame laikinai pagyventi – išsinuomoti būstą Hobitų kaime, rašo "Lietuvos rytas", remdamasis „The Daily Mail” ir „Hobbithouseofmontana.com”.

Brangi pramoga

Meino valstijoje (JAV) medinius namukus, primenančius hobitų urvą, konstruoja ir parduoda sutuoktinių Pillsbury pora. Už neįprastą statinį jie prašo beveik 15 tūkst. JAV dolerių (39 tūkst. litų).

O štai Montanos valstijos mieste Traut Krike yra Hobitų kaimas, kuriame galima išsinuomoti patikusį būstą. Šio projekto autorius Steve’as Michelis tikina, kad neįprastuose namukuose apsistoja ne tik J.R.R.Tolkieno gerbėjai, bet ir norintys pailsėti žmonės. Nuoma parai kainuoja 195 JAV dolerius.

Mokslininkė įsikūrė žeminėje

Be elektros energijos ir vandentiekio kaip tikra stebuklingos pasakos herojė jau 13 metų gyvena Oksfordo universiteto auklėtinė, trijų vaikų motina Emma Orbach.

Šios moters gyvenimo būdas nėra protestas prieš civilizaciją ar griežto auklėjimo pasekmė. Emma prisipažįsta, kad jau vaikystėje ji teikė pirmenybę muzikai ir gamtai, o ne materialinėms vertybėms.

Moteris įsitikinusi, kad elektros energijos ir vandentiekio nebuvimas – ne tokia jau didelė kaina už gyvenimą, kuris nekenkia aplinkai.

„Kanalizacija – tai tiesiog būdas neprisiimti atsakomybės už atliekas”, – įsitikinusi Emma, kurios „vonios kambarys” įkurtas netoli jos žeminės laukymėje: tualetas įrengtas virš komposto duobės ir alavinė vonia su upelio vandeniu.

Mokesčiai ir už urvą

E.Orbach gyvenimo būdas jos sutuoktiniui pasirodė nepriimtinas ir juodu išsiskyrė, vaikai motiną aplanko nedažnai.

Tačiau dar anksti galvoti, kad moteris visiškai pasitraukė iš civilizuoto pasaulio. Už savo žeminę moteris privalo mokėti 60 eurų (207 litus).  

Hobitonas – jau ne tik filmavimo aikštelė

Kai 1999 metais Naujojoje Zelandijoje pradėtas filmuoti pirmasis „Žiedų valdovo” trilogijos filmas „Žiedo draugija”, netoli Matamatos miesto Šiaurės saloje įsikūrusi ferma neatpažįstamai pasikeitė.

Čia Naujosios Zelandijos karo inžinieriai ir filmavimo grupė per kelis mėnesius žalią kalvotą vietovę iš avių ganyklos pavertė hobitų kaimu – Hobitonu.

Įspūdingoje filmavimo aikštelėje, kuri išlikusi iki šių dienų, įrengta dešimtys hobitų olų – tų pačių, kurios buvo rodomos „Žiedų valdovo” trilogijos filmuose bei „Hobite”. Čia rengiamos ekskursijos, veikia kavinė, suvenyrų krautuvėlė, o nuo šių metų duris atvėrė „Žaliojo drakono” smuklė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.