Vilniaus oro uostą palieka du vadovai

Tarptautiniame Vilniaus oro uoste – permainų metas. Ketvirtadienis – paskutinė darbo diena oro uosto vadovui Tomui Vaišvilai ir Komercijos departamento direktoriui Simonui Bartkui.

Ketvirtadienis – paskutinė darbo diena oro uosto vadovui Tomui Vaišvilai (kairėje) ir Komercijos departamento direktoriui Simonui Bartkui.<br>V. Ščiavinskas
Ketvirtadienis – paskutinė darbo diena oro uosto vadovui Tomui Vaišvilai (kairėje) ir Komercijos departamento direktoriui Simonui Bartkui.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Jan 31, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:02 PM

Laikinai TVOU vadovaus Infrastruktūros departamento direktorius Darius Okunevičius.

Kas jį pakeis, neaišku, mat skelbti konkursą užimti TVOU generalinio direktoriaus vietą Susisiekimo ministerija neplanuoja.

Ministerija svarsto steigti visų šalies oro uostų valdymo įmonę, kurios filialais taptų Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostai.

Pasak Susisiekimo ministerijos atstovo Ričardo Slapšio, kurti naująjį oro uostų valdymo modelį pasitelkti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio specialistai, kurie turės parengti atsakymą, kokia forma valdyti oro uostus Lietuvai naudingiausia. Kada ekspertai turėtų duoti atsakymą, kol kas nežinia.

Anot R. Slapšio, sujungti oro uostus siekiama, kad jie, užuot konkuravę tarpusavyje, turėtų vieną bendrą tikslą – pritraukti keleivių.

Ministerijos atstovas tikino, kad dabartiniai Kauno ir Palangos oro uostų vadovai dirbs ir toliau. O naujasis TVOU vadovas galbūt bus tas, kuris vadovautų visų oro uostų valdymo bendrovei.

Paskutines darbo valandas skaičiuojantis T. Vaišvila karjeros pokyčių nekomentuoja. Tarptautiniam Vilniaus oro uostui (TVOU) jis vadovavo beveik ketverius metus. S. Bartkus oro uoste dirbo trejus su puse metų.

„Oro uostą palieku savo iniciatyva, tai mano sprendimas. Per darbo metus pavyko nemažai nuveikti, tikiuosi, kad tai mato ir kiti. Tiesiog pribrendo laikas pokyčiams“, - santūriai aiškino S. Bartkus.

Kad keisis oro uosto valdžia, pradėta kalbėti praėjusių metų pabaigoje, pasikeitus susisiekimo ministrui. T. Vaišvila, kad išeina iš generalinio direktoriaus posto, pranešė šio sausio pradžioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.