Iš pareigų pasitraukė „TeliaSonera“ vadovas

Po telekomunikacijų bendrovę „TeliaSonera“ sukrėtusio skandalo dėl įtarimų bendradarbiavus su galimai korumpuotais Uzbekistano partneriais iš pareigų pasitraukė kompanijos vadovas Larsas Nybergas, vadovavęs įmonei nuo 2007 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Feb 1, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:52 PM

Vasario pirmą dieną išplatintame pranešime Larsas Nybergas teigė, kad, nors patikrinimo metu jo įmonėje nebuvo nustatyta pažeidimų, jis pasitraukė dėl to, kad „valdyba nebuvo pasirengusi toliau jo palaikyti“.

„TeliaSonera“ Lietuvoje valdo telekomunikacijų bendroves „Omnitel“ ir „Teo“.

Viešas Larso Nybergo kreipimasis (originalą galite skaityti čia):

„Labai džiaugiuosi, kad „Mannheimer Swartling“ nerado visiškai jokių įrodymų, kurie pagrįstų įmonei „TeliaSonera“ mestus kaltinimus dėl pinigų plovimo ar kyšininkavimo. Aš tuo buvau įsitikinęs nuo pat tos akimirkos, kai sužinojau apie tokius kaltinimus.

Tuo pačiu „Mannheimer Swartling“ kritikuoja „TeliaSonera“ dėl to, kad nebuvo išsamiai ištirta mūsų Uzbekistane veikusio vietinio partnerio veikla. Taip pat nebuvo pakankamai pasidomėta, kaip mūsų partneris Uzbekistane įgijo savo verslą.

Net jei mūsų verslas buvo visiškai sąžiningas, neturėjome jo plėtoti su partneriu, iki galo neišsiaiškinę jo identiteto. Aš dėl to gailiuosi. Paaiškėjo, kad artimiausiu metu mūsų įmonės valdyboje numatomos nemažos permainos. Tam, kad toliau dirbčiau kaip vykdantysis vadovas, man reikia ne tik gerai veikiančios, bet ir mane palaikančios įmonės valdybos. Buvau informuotas, kad dėl vykstančių permainų valdyba nebuvo pasirengusi toliau manęs palaikyti.

Dėl to aš apsisprendžiau, kad paliksiu savo užimamą poziciją ir pateikiu atsistatydinimo prašymą.

Labai didžiuojuosi tuo, ką per penkerius su puse mano vadovavimo metų pavyko pasiekti su „TeliaSonera“. Tai puiki įmonė su daug gerų ir pasišventusių darbuotojų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.