JAV Kongresas laikinai panaikino valstybės skolos „lubas“

JAV Kongresas priėmė įstatymą, kuris laikinai panaikino valstybės skolos „lubas“. Jos 2012 m. pasiekė ankstesnių įstatymų nustatytą ribą - 16,4 trln. JAV dolerių.

Ekonomistai prognozuoja, kad per ateinančius tris mėnesius JAV valdžia turės paimti paskolų dar už 450 mlrd., taigi valstybės skola gegužę gali siekti beveik 17 trln. JAV dolerių.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotrauka
Ekonomistai prognozuoja, kad per ateinančius tris mėnesius JAV valdžia turės paimti paskolų dar už 450 mlrd., taigi valstybės skola gegužę gali siekti beveik 17 trln. JAV dolerių.<br>„Reuters“ asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-02-01 10:46, atnaujinta 2018-03-12 19:42

Ketvirtadienį balsų dauguma dokumentą patvirtino Senatas, praėjusią savaitę už jį nubalsavo ir Atstovų rūmai. Prezidentas Barackas Obama pareiškė, kad taip pat nedvejodamas pasirašys dokumentą.

Įstatymas padėjo JAV valdžiai išvengti problemų dėl dabartinių finansinių įsipareigojimų. Valstybės tarnautojams ir toliau bus mokami atlyginimai, kaupiami pensijų fondai, valstybinės obligacijos išlaikys vertę.

Vis dėlto, tai tik laikinas sprendimas. Įstatymas leidžia vyriausybei ir toliau skolintis tik iki gegužės 19 d. Po to Kongresas ir administracija vėl svarstys įstatymą dėl valstybės skolos ribų. Skolos pasiektas dydis įtakos įstatymo svarstymui neturės.

Ekonomistai prognozuoja, kad per ateinančius tris mėnesius valdžia turės paimti paskolų dar už 450 mlrd., taigi valstybės skola gegužę gali siekti beveik 17 trln. JAV dolerių.

Vyriausybė tikisi, kad iki to laiko bus prieita prie kompromiso biudžeto klausimais. Spręsti finansines problemas ir laikinai panaikinti valstybės skolos „lubas“ daug kartų kvietė ir Tarptautinis valiutos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.