Lietuvius poilsiauti vilioja Iranas ir Nepalas

Nepalas, Iranas, Madeiros sala varžosi su Palanga, Druskininkais ir Birštonu.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-02-01 16:00, atnaujinta 2018-03-12 19:05

Penktadienį „Litexpo“ parodų rūmuose prasidėjusioje tarptautinėje turizmo parodoje „Adventur“ gausu dalykiškai nusiteikusių turkų, reklamuojančių poilsį Turkijos kurortuose.  Tautiniais apdarais vilkintys ir savo suvenyrus pristatantys nepaliečiai įsikūrė šalia Irano stendo – jie tikisi sulaukti daugiau turistų iš Lietuvos. Tradiciškai poilsį ir pramogas siūlo mūsų šalies kurortai.

Naujoji paroda greičiausiai išstūmė senbuvę „Vivattur“, rengtą aštuoniolika metų.

Nevengia pasigirti

„Mūsų siūlomas turizmo paslaugų paketas toks geras, kad nebebūtina jo atnaujinti, reikia tik labiau jį reklamuoti“, - įsitikinęs Druskininkų turizmo informacijos centro vadovas Rimantas Palionis.

Jis tikras, kad lietuviai vis iš naujo atranda tai, kas Druskininkų savastis yra jau šimtus metų, - mineralinio vandens gydomąsias savybes.

„Mes perimame ir dalį tų lietuvių, kurie poilsiauti vyktų į Alpes ar atogrąžų kraštus. Mūsų turistai jaunėja. Juk dalis jų atvyksta su slidėmis ar į vandens parką“, - kalbėjo R. Palionis.

Be lietuvių, Druskininkai džiaugiasi vis augančių turistų srautu iš Rusijos. Šios šalies turistai prieš dvejus metus išstūmė iš pirmosios pozicijos lenkus, kurie iki tol sudarė didžiausią užsieniečių, besiilsinčių Druskininkuose, dalį. Po šių tautų rikiuojasi latviai, žydai ir vokiečiai.

Konkuruos su Druskininkais?

Birštone šį pavasarį duris atvers „Eglės“ sanatorijos, kurios šeimininkai jau seniai įsikūrę Druskininkuose, gyvenamasis kompleksas, ilgainiui šiame kurorte išdygs ir gydyklos. Birštoniečiai tikisi, kad naujasis kompleksas ilgainiui padidins poilsiautojų srautą.

Šiuo metu Birštone gali apsistoti 1200 svečių. Iškilus „Eglei“, šis skaičius išaugs dar 600 vietų. Šio kurorto konkurentas – Druskininkai – siūlo 7500 vietų viešbučiuose ir svečių namuose.

Palangai šiais metais tenka nemenkas išmėginimas – kurortui teks pateisinti Lietuvos kultūros sostinės vardą.

Kurortas pristato arti 70 renginių, vyksiančių visais metų laikais. 38 iš jų specialiai skirti kultūros sostinės metams paminėti.

Parodoje iš viso prisistato 120 organizacijų iš 12 šalių.

Išstūmė senbuvę?

Naująją parodą „Adventur“ organizuoja Valstybinis turizmo departamentas, Lietuvos turizmo asociacija, Lietuvos turizmo rūmai kartu su Lietuvos parodų ir konferencijų organizatoriumi „Litexpo“.

Kasmet žiemą „Litexpo“ vykdavo kita paroda - „Vivattur“, kurią rengdavo įmonė „Visus Plenus“. Jos interneto puslapyje skelbiama, kad 19-oji „Vivattur“ paroda šiemet vyks vasario 22-24 dienomis.

Tačiau „Litexpo“ iki šiol nesulaukė paraiškos iš „Visus Plenus“ dėl patalpų nuomos. Kad tokia paroda šiemet įvyksianti, žinių neturi ir Valstybinis turizmo departamentas.

Keitėsi verslo kontaktais

„Adventur“ vyks iki sekmadienio.

Lankytojams siūloma rinktis parodos maršrutą pagal penkis pomėgius. Tai specialios rubrikos „Paragauk pasaulio“,„Pažink Lietuvą“, „Atrask pasaulį“, „Kelionės – mano gyvenimo būdas“ ir „Poilsiauk aktyviai“. Jaunimo laukia daugiau kaip pusė šimto aktyvių pramogų su sveiką gyvenseną propaguojančia „Sveiko miesto“ komanda.

Kartu su „Adventur“ po „Litexpo“ stogu penktadienį vyksta ir tarptautinė „Buy Lithuania 2013“ kontaktų mugė.

Joje dalyvauja išvykstamojo turizmo organizatoriai iš Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos Vokietijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Danijos, Belgijos, Nyderlandų, Prancūzijos, Italijos, Ispanijos, Izraelio, Kazachstano ir Azerbaidžano.

Čia prisistato Lietuvos atvykstamojo turizmo organizatoriai, SPA ir sveikatingumo paslaugų tiekėjai, apgyvendinimo paslaugų tiekėjai, konferencijų ir renginių organizatoriai, Lietuvos turizmo informacijos centrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.