„Tele2“ pajamas augino nauji klientai

Telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ pajamos Lietuvoje praėjusiais metais siekė 481 mln. litų, o bendrovės EBITDA – pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją – 171 mln. litų, tiek pat, kiek praėjusiais metais.

R. Masiulio teigimu, telekomunikacijų bendrovių verslo sėkmė ateityje priklausys nuo to, kaip jiems pavyks uždirbti iš duomenų perdavimo.<br>G. Savickas (ELTA)
R. Masiulio teigimu, telekomunikacijų bendrovių verslo sėkmė ateityje priklausys nuo to, kaip jiems pavyks uždirbti iš duomenų perdavimo.<br>G. Savickas (ELTA)
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Feb 5, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:11 PM

Bendrovės rinkos dalis pernai ūgtelėjo iki 53 procentų. O pajamos ir pelnas išliko stabilūs, nepaisant to, kad bendrai visa rinka smuko ir sumažėjo tarptinklinio sujungimo mokesčiai.

Bendrovė pernai iš kitų tinklų prisiviliojo 36,2 tūkst. daugiau klientų, nei jų prarado. Tai dvigubai daugiau nei 2011 metais.

Kompanija pastaruoju metu nusitaikė į verslo segmentą – verslo klientų skaičius išaugo 18 proc. iki 119 tūkst. Privačių klientų padaugėjo 3,5 proc. iki 1,78 mln. Su verslo klientais telekomunikacijų bendrovė sieja duomenų perdavimo rinkos viltis.

2012 III ketvirtį bendrovės tinklais perduota 322 mln. MB duomenų - maždaug penkis kartus daugiau duomenų nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Tačiau palyginti su konkurentais, šioje ateityje itin reikšmingoje srityje „Tele2“ dar gerokai atsilieka nuo konkurentų.

„Taip yra dėl to, kad mes kur kas vėliau pradėjome investuoti į duomenų perdavimo tinklus. Tačiau šiuo metu 3G bazinių stočių jau turime daugiau nei „Bitė“ ir vejamės „Omnitel“.

Neabejoju, kad šiais metais matysime, kad duomenų perdavimas išaugs ne penkis, o dešimt kartų. Tam įtakos turės ir verslo klientai. Be to, šiuo metu iš esmės subsidijuojame išmaniuosius telefonus, investuojame į tai, iš ko turėtume gyventi dešimt metų po to“, - aiškino „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.

Šiuo metu kas ketvirtas „Tele2“ klientas turi išmanųjį telefoną. Planuojama, kad šiemet jų dalis padidės iki trečdalio.

Bendrovė jau yra įrengusi dvidešimt 4G bazinių stočių, daugiausia – regionuose, tokiuose kaip Tauragė ar Mažeikiai. Šis tinklas dar veikia bandomuoju režimu, tačiau klientams juo naudotis ketinama pasiūlyti pavasarį.

4G ryšiu naudotis didmiesčiuose „Tele2“ pasiūlys tik kitąmet, tačiau P. Masiulis dėl to problemos nemato. Jo teigimu, šiuo metu rinkoje beveik nėra įrenginių, galinčių išnaudoti 4G tinklo privalumus, o siųstuvų įranga iki kitų metų turėtų gerokai atpigti.

„Tele2“ vadovas P. Masiulis teigė, kad ateityje telekomunikacijų bendrovių sėkmę lems tai, kaip jos sugebės prisitaikyti prie duomenų perdavimo rinkos ir iš to užsidirbti pinigų.

Šiuo metu duomenys sudaro nereikšmingą dalį bendrovių apyvartos, tačiau ateityje internetas, televizija ir su jomis susijusios įvairios paslaugos taps tokios pat įprastos, kaip skambučiai ir SMS šiuo metu.

Pavasarį pradėjusi savo tinklo modernizavimą „Tele2“ 2012 metais atnaujino 142 bazines stotis ir įrengė 230 naujų stočių.

Bendrovės RAIT gruodį atliktos apklausos duomenimis, „Tele2“ yra populiariausias ir labiausiai rekomenduojamas operatorius Lietuvoje. Beveik pusė apklausos dalyvių teigė, kad naudojasi „Tele2“ paslaugomis.

Tarptautinės personalo vertinimo metodikų ir tyrimų bendrovės „Profiles International“ tyrime „Tele2“ pripažinta 2012 m. produktyviausia IT ir telekomunikacijų sektoriaus bendrove Baltijos šalyse, o investicinio banko „GILD Bankers“ 2012 m. sudarytame vertingiausių Lietuvos bendrovių sąraše „Tele2“ paskelbta vertingiausia šalies mobiliojo ryšio bendrove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.