Investuotojai sunerimo dėl įkeistų ŪBIG akcijų

Paskelbus informaciją apie įkeistą ŪBIG turtą investuotojai puolė pardavinėti Ūkio banko akcijų. Antradienį sostinės biržoje jų parduota už 169,3 tūkst. eurų, o viena akcija atpigo net 12,04 proc. – iki 0,095 euro.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 6, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:44 PM

„Nuolatinis pastarojo meto neigiamų naujienų srautas skatina investuotojus parduoti ŪB akcijas. Jau kurį laiką rinkoje spekuliuojama dėl banko veiklos ir dažniausiai spekuliacijos turi neigiamą atspalvį“, – portalui vz.lt sakėbanko „Finasta“ finansų makleris Tomas Dacys.

Pasak jo, tokiu atveju būtų sveikintinas ženklas, jei pats ŪB pakomentuotų padėtį. Be to, siekiant sustiprinti investuotojų pasitikėjimą ir apskritai pasitikėjimą finansine šalies sistema, būtų įdomu išgirsti Lietuvos banko komentarą dėl ŪB veiklos.

Verslininko Vladimiro Romanovo kontroliuojama Ūkio banko investicijų grupė (ŪBIG) šių metų sausio 8 dieną įkeitė visą savo turtą.

Taip pat praėjusių metų gruodį įkeistas ŪBIG valdomų įmonių „Pramprojektas” ir „Kauno tiekimas” turtas. Maža to, tą patį mėnesį užregistruotas ir ŪBIG akcininkių bendrovių „Asocijuoto turto valdymas” bei „Kapitalinis turtas” viso turto įkeitimas.

Ūkio banko investicijų grupės direktorė Rita Matūzienė portalui delfi.lt nekomentavo, ar visas grupės turtas įkeistas planuojant ateities investicijas, ar vykdant esamus įsipareigojimus.

Viso turto įkeitimo galimybe pasinaudojo ir degalinių tinklas „Vakoil”, kurį ŪBIG praėjusių metų vasarą perleido Britų Mergelių Salose registruotai bendrovei „Monto Commerce”.

Advokatų kontoros „Sorainen” teisininkas Eugenijus Milukas teigė, kad iki praėjusių metų liepos mėnesio įmonių santykiai su kreditoriais buvo apriboti nekilnojamojo turto įkeitimu.

Tačiau nauja hipotekos tvarka dabar leidžia įkeisti ne tik pastatus ar kitą nekilnojamąjį turtą, bet ir įmonės prekės ženklą, kilnojamąjį turtą, pareikalavimo teises, prekių atsargas.

ŪBIG investuoja į nekilnojamojo turto, bankininkystės, aliuminio pramonės, kalnakasybos, logistikos, tekstilės, sporto, finansinio tarpininkavimo ir konsultavimo bei kitus sektorius. Įmonės interneto tinklalapyje nurodoma, kad V.Romanovas yra įmonės valdybos pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.