Vienas garsiausių Londono Sičio finansinių vadovų palieka banką „Godlman Sachs“

Vienas garsiausių Londono Sičio finansinių vadovų, termino „BRIC šalys“ autorius Jimas O'Neillas palieka banką „Goldman Sachs“ po dviejų dešimtmečių nenutrūkstamo darbo. Apie tai informuoja newsru.com.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:56 AM

„J. O'Neillas traukiasi iš „Goldman Sachs Asset Management“ valdybos pirmininko pareigų jau šiais metais“, - sakoma Londono Sičio išplatintame pranešime.

J. O'Neillas laikomas puikiu specialistu valiutų kursų ir obligacijų rinkos srityse. Jis išgarsėjo visame pasaulyje 2001 metais, kai panaudojo akronimą BRIC, apibūdindamas keturias būsimas pasaulio lyderes - Braziliją, Rusiją, Indiją ir Kiniją. Praėjus dešimtmečiui tapo aišku, kad BRIC valstybės yra tvirčiausios pasaulio superekonomikos. Jei ne šios valstybės, pasaulio ekonomikos augimas nebūtų toks, koks jis yra dabar.

J. O'Neillas dirbti į „Goldman Sachs“ atėjo 1995 metais. Pastaruosius kelerius metus jis kūrė naujus ateities planus. Beje, J. O'Neillas ketino kelti savo kandidatūrą į Anglijos centrinio banko vadovo postą. Tačiau Didžiosios Britanijos vyriausybė pasirinko Kanados centrinio banko vadovą Marką Carney.

Kol kas Londono Sitis skelbia tik tiek, kad J. O'Neillas traukiasi iš „Goldman Sachs“, bet ar jis paliks pasaulio finansų rinką ar pereis į kitą struktūrą, kol kas neaišku.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.