Europos centrinis bankas paliko 0,75 proc. palūkanų normą

Kaip ir buvo tikėtasi, Europos centrinis bankas (ECB) nekeitė euro zonos palūkanų normos. Ji siekia 0,75 proc. jau nuo 2012 m. liepos mėnesio. Apie tai praneša naujienų agentūra BBC.

Ketvirtadienį ECB vadovas Mario Draghis dalyvaus spaudos konferencijoje, kur atsakys į kilusius klausimus, kaip elgsis ECB kylant euro vertei.<br>Reuters
Ketvirtadienį ECB vadovas Mario Draghis dalyvaus spaudos konferencijoje, kur atsakys į kilusius klausimus, kaip elgsis ECB kylant euro vertei.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2013, 5:09 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:39 AM

Daugelis analitikų netiki, kad ECB pakels dabartinę rekordiškai žemą palūkanų normą anksčiau negu ateinančiais metais. Neseniai atliktos apklausos parodė, kad euro zonos apdirbamosios pramonės ir paslaugų sektorių nuosmukis sumažėjo.

Ketvirtadienį Anglijos centrinis bankas taip pat paskelbė, kad palūkanų normą išlaikys 0,5 proc. dydžio.

Pastarąjį kartą ECB keitė palūkanų normą 2012 m. liepos mėnesį - ji buvo sumažinta nuo 1 proc. iki dabartinės. Ketvirtadienį ECB vadovas Mario Draghis dalyvaus spaudos konferencijoje, kur atsakys į kilusius klausimus, kaip elgsis ECB kylant euro vertei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.