Daugiavaikės šeimynos lofte - namelis medyje

Jauna vilniečių šeima labiausiai norėjo įsikurti nuosavame name miesto centre. Tačiau tokiai svajonei reikia labai daug pinigų, tad teko ieškotis kito varianto. Ne namas, bet centre – pora su trimis mažais vaikais nusprendė įsikurti erdviame lofte.

Jauna vilniečių šeima su trimis vaikais nutarė įsikurti lofte. Pilnas būsto įrengimas jiems atsėjo po 1,5 tūkst. litų už kvadratinį metrą.<br>J.Azanovas
Jauna vilniečių šeima su trimis vaikais nutarė įsikurti lofte. Pilnas būsto įrengimas jiems atsėjo po 1,5 tūkst. litų už kvadratinį metrą.<br>J.Azanovas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-08 18:21, atnaujinta 2018-03-12 07:47

Kai tarp betono sienų pirmą kartą susitiko su architekte Indre Sunklodiene, pirmiausia paklausė, ar ji galės sukurti vaikams namelį medyje. „Oho! Smagi šeimynėlė“, – pamanė interjerų kūrėja ir sukirto su užsakovais rankomis.

I. Sunklodienei patiko kurti 175 kvadratinių metrų loftą, nes visas jos idėjas šeimininkai palaimino. Įkvėpta pasitikėjimo, ji netingėdavo kartais net po dukart per dieną užsukti pažiūrėti, kaip ten vyksta darbai. O ir pati prisijungdavo – statybininkų paprašiusi supjaustyti geležies strypus, nudažė juos raudonai ir sukūrė drabužių kabyklą, žurnalinį stalą sukonstravo iš europinio padėklo, juodai perdažė šviestuvus.

Šeimininkai taip pat įnešė kūrybos: išvydę kataloge sieninius šviestuvus – pelėdžiukus, nusprendė patys iš faneros tokius pasigaminti.

Pirmame aukšte buvo suprojektuota svetainė, virtuvė, vonia, koridorius, sandėliukas bei darbo kambarys, o antrame aukšte – didelė bendra trijų vaikų zona, dušinė, dvi drabužinės, tėvų miegamasis.

„Vyraujantis šio būsto stilius – modernus su skandinaviškais motyvais“, – sako architektė. Siekdama sukurti kuo jaukesnę aplinką ji naudojo daug natūralaus medžio (grindys, ąžuolo masyvo baldai).

Tarsi sename amerikietiškame lofte, viena siena buvo  išklijuota sendintomis rausvomis plytomis.

Vonioje, koridoriuje bei virtuvėje išlietos juodos blizgios epoksidinės grindys. Blizgi ir virtuvė – balta su juodu akmens stalviršiu.

Tačiau svarbiausias vaidmuo čia atitenka žuvims – didžiulis akvariumas buvo įtaisytas ypač netikėtoje vietoje – virš darbastalio.

O vaikų žaidimams skirtas „namelis medyje“ buvo įkurdintas antresolėje.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė '12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius/įdomiausius 2012 metų interjerus.

Balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą lrytas .lt skaitytojai galės kovo mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.