Lūšnyną nušluos nuo žemės paviršiaus

Apleista, apaugusi menkaverčiais ir dėl senumo, ligų bei kenkėjų pažeistais medžiais maždaug 1,5 hektaro teritorija šalia Žirmūnų gatvės netrukus pradės keistis.

Kol kas teritorija prie Neries akies netraukia. Ji turėtų smarkiai pasikeisti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Kol kas teritorija prie Neries akies netraukia. Ji turėtų smarkiai pasikeisti.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas („Sostinė”)

Feb 9, 2013, 6:08 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:39 AM

Sporto ir pramogų kompleksas atsiras vietoj nenaudojamo, avarinės būklės, apgriuvusio elingo, garažų ir buitinių patalpų. „Grinda” naujajame pastate dalį patalpų žada skirti verslui.

Be to, teritorijoje netoli buvusios Tuskulėnų dvaro sodybos, kuri dabar nekelia pasigėrėjimo, atsiras takų, laiptų ir regyklų.

Apgriuvusius garažus ketinama rekonstruoti į 600 kvadratinių metrų 100 vietų kavinę su konferencijų sale, dabartinį elingą skirti sportinėms valtims ir treniruočių centrui.

Neužstatytoje teritorijoje planuojama statyti naują 25 vietų elingą ir sportinių bei pramoginių mažųjų upių laivų prieplauką. Čia pat atsiras ir pusantro tūkstančio kvadratinių metrų ploto 100 vietų viešbutis, požeminė automobilių aikštelė.

Joje bus pusšimtis vietų viešbučio klientų transporto priemonėms.

Bendro naudojimo krantinė bus betoninė, apie 150 metrų ilgio. Taip pat numatoma apie 100 metrų upės kranto sustiprinti lauko akmenimis. Vidinę prieplauką numatoma įrengti išvalant kūdrą ir sujungiant ją kanalu su Nerimi.

Pati Neris nebus gilinama, vagos plotis nesiaurinamas. Statytojai jau sugalvojo, kad valant kūdrą ir įrengiant krantines iškastas dumblas bus išvežtas į „Grindos” eksploatuojamą dumblo saugojimo aikštelę.

Beje, statybininkai prižadėjo, kad krantinės statybos ir kranto tvirtinimo darbai nevyks per žuvų nerštą. Užstatomoje teritorijoje menkaverčiai medžiai bus iškirsti ir pasodinta naujų.

Gatves prižiūrinti įmonė „Grinda” užsimojo šabakštynais paverstoje vietoje šalia Neries pastatyti 2500 kvadratinių metrų ploto sporto ir pramogų kompleksą, o krantinę pritaikyti vilniečių poilsiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.