„Achemos grupė“ keičia veiklos kryptį

Prieš daugiau nei metus mirusio

Manoma, kad dabar "Achemos grupės" valdytojai atsisakys ir kitų nepagrindinių veiklos sričių.<br>M. Juknevičiūtė
Manoma, kad dabar "Achemos grupės" valdytojai atsisakys ir kitų nepagrindinių veiklos sričių.<br>M. Juknevičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 11, 2013, 11:10 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:56 AM

Pagrindine akcininke tapusi B. Lubio našlė Lyda Lubienė, valdanti 50,4 proc. viso koncerno akcijų (38,8 proc. savo ir 11,6 proc. nepilnametės dukters Viktorijos Lubytės), ir naujoji koncerno valdyba, kurioje du iš penkių narių yra užsieniečiai, vadovaujasi filosofija - jei verslas nuostolingas ir nėra prielaidų, kad uždirbs pelno, jis nereikalingas, pirmadienį rašo savaitraštis „Veidas“.

„Achemos grupės“ viceprezidentas Audrius Bendaravičius sako, kad iš žiniasklaidos srities bendrovė išeiti neketina, tačiau finansų analitikai prognozuoja, kad kita po Baltijos televizijos ant prekystalio gulsianti prekė - dienraštis „Lietuvos žinios“.

Manoma, kad dabar koncerno valdytojai atsisakys ir kitų nepagrindinių veiklos sričių.

Daugiausia nuostolių 2011 metais pridarė įmonės „Achemos“ mokymo centras (3,7 mln. litų), prekyba naftos ir metalo produktais užsiimanti „Metoil“ (1,9 mln. litų), inžinerines paslaugas teikiantis projektų centras (2,5 mln. litų), draudimo bendrovė „Industrijos garantas“ (1,7 mln. litų), sveikatingumo centras „Radnyčėlė“ (1,3 mln. litų).

Pasak A. Bendaravičius, 2013-aisiais bus siekiama užtikrinti koncerno verslų tęstinumą, didinti bendrovių veiklos efektyvumą ir pelningumą, galimybės perregistruoti veiklą užsienyje dėl mažesnių mokesčių koncernas nesvarsto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.