Kalifornijoje bus statomas oro uostas skirtas „Google“ lėktuvams

Tarptautinis San Chosė oro uostas (Mineta San Jose International Airport, SJC) ketina išnuomoti britų kompanijai „Signature Flight Support“ dalį savo teritorijos, kuri bus naudojama oro uosto, skirto kompanijos „Google“ lėktuvams, statybai, pranešama SJC pranešime.

Privačių lėktuvų oro uoste bus aptarnaujamos ir kitos kompanijos, kurios kol kas neskelbiamos. Ir vis dėlto pagrindinė naujojo oro uosto klientė bus „Google“.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotrauka
Privačių lėktuvų oro uoste bus aptarnaujamos ir kitos kompanijos, kurios kol kas neskelbiamos. Ir vis dėlto pagrindinė naujojo oro uosto klientė bus „Google“.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-02-11 14:13, atnaujinta 2018-03-12 04:24

SJC išsinuomos 50-ties metų laikotarpiui 11,7 ha teritoriją. „Signature“ ir „Blue City Holdings“ ketina investuoti į statybą 82 mln. dolerių. Planuojama pastatyti terminalą, angarą, stovėjimo aikštelę, patalpas lėktuvų techniniam aptarnavimui, taip pat įrengti aikšteles dideliems komerciniams lėktuvams, tokiems kaip 737 ir „Boeing B 767“.

Privačių lėktuvų oro uoste bus aptarnaujamos ir kitos kompanijos, kurios kol kas neskelbiamos. Ir vis dėlto pagrindinė naujojo oro uosto klientė bus „Google“.

„Signature“ žada sukurti per 370 tiesioginių ir netiesioginių darbo vietų, taip pat 150-200 darbo vietų statybos metu. Nuoma kompanijai kainuos 2 mln. 600 tūkst. dolerių per metus. Be to, „Signature“ kasmet išleis apie 400 tūkst. dolerių kurui ir iki 300 tūkst. dolerių mokesčiams.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.