Saulėtekio verslumo mokykla „adVenture“ – tramplinas, studentų idėjas verčiantis verslu

VšĮ „Saulėtekio slėnis“ kartu su partneriais nuo 2006 m. įgyvendindami verslumą skatinančius projektus jau padėjo ne vienai studentų komandai išbandyti savo idėjas. 2012 m. vasarą Saulėtekio verslumo mokykloje „adVenture“ studentų įkurta įmonė įgyvendino projekte plėtotą idėją – 3D spausdintuvų gamybą. Tų pačių metų rudenį buvo įsteigta antroji projekte dalyvavusių studentų įmonė OSOS, aktyviai teikianti mobiliųjų aplikacijų kūrimo paslaugas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:40 AM

Pasak projekto dalyvio Povilo Vytauto Dudonio, mobiliųjų aplikacijų OSOS įmonės įkūrėjo, komandos iniciatyva ir noras gauti realų rezultatą yra pagrindiniai motyvai, paskatinę pasibaigus projekto pirmajam etapui dirbti toliau ir bandyti savarankiškai pritaikyti įgytas žinias.

„Verslumo projektai suteikia daug galimybių ne tik tobulėti įvairių seminarų metu, bet ir susipažinti su verslo mentoriais bei įvairių sričių profesionalais, kurie savo patarimų ir energijos negaili ir projektui pasibaigus“, – teigė P.V.Dudonis.

Šiuo metu vykstančiame antrajame Saulėtekio verslumo mokyklos „adVenture“ etape sukurti konkurencingą verslo modelį pagal 2012 metų vienos iš penkių geriausių – Londono imperatoriškojo koledžo (Imperial College of London) – verslo mokyklų pasaulyje metodiką kartu su verslo praktikais bando dvylika tarpdisciplinių studentų komandų. Pirmoji įmonę įkūrusi komanda pasibaigus projektui gaus įvairios VšĮ „Saulėtekio slėnis“ paramos – konsultacijų ir galimybę pusę metų nemokamai įsikurti verslo inkubatoriuje kartu su kitais pradedančiaisiais.

Siekdama ir toliau skatinti studentų verslumą VšĮ „Saulėtekio slėnis“ ketina panaudoti sėkmingą Saulėtekio verslumo mokyklos „adVenture“ modelį ir sukauptą patirtį perkelti į universitetų auditorijas. Pirmasis toks žingsnis – Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykloje plėtojamas verslo ir idėjų „akceleratorius“. Vilniaus universiteto studentai turės galimybę pasirinkti verslumo modulį, kuris suteiks žinių ir įgūdžių rengiant verslo planą ir kuriant įmonę.

Vienas „akceleratoriaus“ privalumų –galimybė į studijų procesą ir naujo verslo kūrimą įtraukti mentorius bei investuotojus labai anksti – pradėjus gryninti idėją ir formuojant komandą. Anot VšĮ „Saulėtekio slėnis” direktoriaus Andriaus Bagdono, verslumo modulio kūrimas testuoti VU TVM pasirinktas neatsitiktinai: Saulėtekio integruotame mokslo, studijų ir verslo slėnyje yra bene didžiausia mokslo ir studijų koncentracija Baltijos šalyse.

Čia studijuoja ir dirba apie 20 000 studentų, mokslininkų, tyrėjų ir universiteto darbuotojų, mokslo ir technologijų parke veikia per 50 aukštą pridėtinę vertę kuriančių įmonių, statomi didžiausi ir moderniausi Lietuvoje – Nacionalinis fizinių ir technologijos mokslų bei Jungtinis gyvybės – mokslų centrai, atidaromas Nacionalinis atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centras.

„Gallup“ atliktos apklausos duomenimis, tik 16 % lietuvių, paklausti, ar sutinka su teiginiu, kad jų išsilavinimas sudomino juos kurti savo verslą, atsakė teigiamai. Tai žemiausias pritarimo teiginiui lygis visoje Europoje. O VU TVM mokslininkų vykdomi „Lietuvos verslumo stebėsenos tyrimai“ rodo, kad net 53 procentai apklaustųjų teigia, kad „nuosavo verslo kūrimas būtų geriausias būdas pritaikyti įgytą išsilavinimą“.

Minėto tyrimo rezultatai rodo, jog bendras verslumo gebėjimų ugdymo lygis turėtų būti didinamas – tai sukuria puikią progą universitetams įgyvendinti verslumą skatinančias iniciatyvas.

Projektą „Saulėtekio verslumo mokykla „adVenture“ kartu su Vilniaus universitetais, kolegijomis ir verslo asociacijomis įgyvendina VšĮ „Saulėtekio slėnis“. Projektas yra finansuojamas iš Europos Socialinio fondo lėšų. Daugiau informacijos apie verslumo mokyklą: https://ssvm.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.