Sėkmingai įgyvendinamas TP-Uni projektas plečia technologijų perdavimo ekspertų tinklą Lietuvoje

VšĮ „Saulėtekio slėnis” kartu su partneriais įgyvendinamo projekto „Technologijų perdavimo gebėjimų ugdymas Lietuvos slėnių mokslo ir studijų institucijose (TP-Uni)“ metu organizuotuose pažintiniuose mokymuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje 80 magistrantų ir doktorantų pristatė realius technologijų perdavimo ir komercializavimo atvejus, atliko technologijų komercializavimo modelių analizę, pateikė efektyvaus technologinių idėjų portfelio valdymo pavyzdžius bei įvertino studentų idėjų komercializavimo planus.

Ši programa skirta universitetų ir mokslo centrų mokslininkams, tyrėjams ir technologijų perdavimo srityje dirbantiems specialistams.
Ši programa skirta universitetų ir mokslo centrų mokslininkams, tyrėjams ir technologijų perdavimo srityje dirbantiems specialistams.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2013, 12:42 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:40 AM

Anot projekto iniciatorės ir technologijų perdavimo ekspertės dr. Austės Kiškienės, įgyvendinamo projekto tikslas yra ne tik pagerinti Lietuvos mokslo institucijų atstovų žinias apie technologijų perdavimą, bet ir paskatinti mokslininkų ir tyrėjų praktinį verslumą lietuviškomis sėkmės istorijomis pristatant du populiariausius mokslinių tyrimų rezultatų komercializavimo būdus – sukurtos technologijos licencijavimą ir savo įmonės kūrimą, siekiant technologiją pritaikyti produktui ar paslaugai kurti ir parduoti.

Vasario pabaigoje startavo vieno didžiausių ir svarbiausių Vokietijos mokslo ir inovacijų centrų – Brėmeno universiteto – ekspertų parengta mokymų programa „Nuo žinių ir technologijų iki verslo įmonės globalioje aplinkoje”.

Ši programa skirta universitetų ir mokslo centrų mokslininkams, tyrėjams ir technologijų perdavimo srityje dirbantiems specialistams, kuriems iki 2013 m. liepos mėn. bus pristatyti 7 programos moduliai, apimantys technologijų perdavimą ir jo procesus, technologinių galimybių įvertinimą, intelektinės nuosavybės teisių apsaugą ir strategiją, mokslinių tyrimų dokumentavimą, naujų produktų kūrimą, rinkos tyrimus ir verslo modelius.

Klaipėdos universitetas, VU Onkologijos institutas, Aleksandro Stulginskio universitetas bei Fizinių ir technologijos mokslų centras taip pat atlieka vidinį žinių ir technologijų perdavimo procesų įvertinimą, kuris remiasi ilgametę technologijų perdavimo patirtį turinčio Bremėno universiteto specialiai Lietuvai pritaikytu ir 15504 ISO standartą atitinkančiu InnoSPICE modeliu.

Įvertinus esamus vidinius organizacijos procesus, dalyvaujančių organizacijų mokslininkams, tyrėjams ir technologijų perdavimo specialistams organizuojamų seminarų metu bus pristatyti technologijų perdavimo procesų vertinimo ir gerinimo principai, praktinės rekomendacijos ir galimi veiklos modeliai.

Projekto partneriai viešoji įstaiga Lietuvos inovacijų centras ir asociacija „Žinių ekonomikos forumas” 2013 m. liepos mėn. ketina įgyvendinti paskutinių „Technologijų perdavimo ir komercializavimo” pažintinių mokymų ciklą, kuris remsis adaptuota ir sutrumpinta pagrindine „Nuo žinių ir technologijų iki verslo įmonės globalioje aplinkoje“ mokymų programa.

Šių mokymų metu inovatyvių, praktinių mokymų metodais bus pateikiama informacija apie technologijų perdavimo naudą mokslo institucijoms, verslui ir visuomenei. Dėstomi dalykai bus pritaikyti platesniam klausytojų ratui, ne tik technologinių sričių mokslininkams, o pažintiniai mokymai bus organizuojami Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Projektas iš dalies finansuojamas 2007–2013 m. Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 3-iojo prioriteto „Tyrėjų gebėjimo stiprinimas“ priemonės „Mokslininkų ir kitų tyrėjų kvalifikacijos tobulinimas, mobilumo ir studentų mokslinių darbų skatinimas“ lėšomis.

Projekto partneriai: Vilniaus universitetas, asociacija „Žinių ekonomikos forumas”, VšĮ Visorių informacinių technologijų parkas, VšĮ Lietuvos inovacijų centras, asociacija „Infobalt“, Klaipėdos universitetas, Aleksandro Stulginskio universitetas, VU Onkologijos institutas, Mykolo Romerio universitetas, Vilniaus kolegija, Brėmeno universitetas, Fizinių ir technologijos mokslų centras ir VšĮ Fizikos instituto mokslo ir technologijų parkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.