30 metų moteris mirė nuo besaikio „Coca-Cola“ vartojimo

Teismo koroneris nustatė,

10 litrų „Coca-Cola“ per dieną išgerdavusi moteris mirė.<br>123rf
10 litrų „Coca-Cola“ per dieną išgerdavusi moteris mirė.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2013, 5:00 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:14 AM

Natasha Harris, kuri prieš trejus metus mirė sustojus širdžiai, išgerdavo iki 10 litrų „Coca-Cola“ gėrimo per dieną. Toks kiekis dvigubai viršija saugią kofeino dozę ir daugiau nei 11 kartų - rekomenduojamą cukraus paros normą. „Coca-Cola“ gamintojai teigė, kad negalima įrodyti, jog jų produktas prisidėjo prie N. Harris mirties.

Aštuonių vaikų motinos sveikata buvo prasta ne vienerius metus. N. Harris šeima teigia, kad jai išsivystė priklausomybė nuo „Coca-Cola“ gėrimo.

Jei moteris gėrimo negaudavo, jai prasidėdavo abstinencijos požymiai. N. Harris savo mėgstamiausią limonadą gerdavo visą dieną ir dėl ėduonies neteko dantų.

Koroneris Davidas Creraras sakė, kad dėl „Coca-Cola“ vartojimo moteriai išsivystė širdies aritmija - sutrikimas, kai širdis plaka per lėtai arba per greitai.

Atsižvelgęs į visą turimą informaciją, koroneris padarė išvadą, kad mažai tikėtina, jog N. Harris būtų mirusi tuo metu ir tokiomis aplinkybėmis, jei nebūtų vartojusi labai didelio kiekio „Coca-Cola“ gėrimo.

D. Creraras apskaičiavo, kad dešimtyje litrų „Coca-Cola“ limonado yra daugiau nei kilogramas cukraus ir 970 miligramų kofeino.

Pasak D. Creraro, bendrovė „Coca-Cola“ negali būti patraukta atsakomybėn dėl saiko nejaučiančių vartotojų sveikatos.

Bet jis mano, kad gaiviųjų gėrimų gamintojai ant savo produktų turėtų aiškiau nurodyti, kokią riziką kelia per didelis cukraus ir kofeino kiekis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.