Kredito unija „Vilniaus kreditas“ įspėta dėl veiklos trūkumų (papildyta)

  „Iš esmės Lietuvos bankas kredito unijos veiklą įvertino teigiamai atkreipdamas dėmesį į kelis taisytinus trūkumus. Kaip sakoma, kas nedirba, tas neklysta.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2013, 6:16 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:54 AM

Be to, kai kuriais atvejais kredito unija nepateikė arba nepatikslino duomenų, teikiamų Lietuvos banko Paskolų rizikos duomenų bazei.

Priežiūros tarnyba įspėjo „Vilniaus kreditą“ ir įpareigojo iki gegužės 31 d. pašalinti inspektavimo ataskaitoje nurodytus teisės aktų pažeidimus ir veiklos trūkumus. Be to, kredito unijai nurodyta šiais metais dažniau nei įprastai teikti Lietuvos banko Priežiūros tarnybai ataskaitas, susijusias su paskolomis.

 „Iš esmės Lietuvos bankas kredito unijos veiklą įvertino teigiamai atkreipdamas dėmesį į kelis taisytinus trūkumus. Kaip sakoma, kas nedirba, tas neklysta.

Reikia pažymėti, jog nauji vadovai „Vilniaus kredite“ pradėjo dirbti tik pernai rudenį. Daug dirbome, kad subalansuotume unijos veiklą, suvaldytume rizikas. Manau, kad mums pavyko padėti tvirtus pagrindus stabiliai ir užtikrinai unijos veiklai bei tolimesniam augimui.

Praėjusiais metais uždirbome daugiau kaip pusę milijono pelno, didėjo unijos turtas ir pajinis kapitalas, augo narių skaičius bei indėliai. Sugriežtinome paskolų išdavimą ir susikoncentravome į rizikų vertinimo procedūrų tobulinimą.

Investavome į specialistų konsultacijas, kurios padėjo įsidiegti efektyvią ir profesionalią kredito rizikos vertimo sistemą. Konservatyviai investavome didžiąją dalį indėlių nukreipdami į Valstybės vertybinius popierius. Tikslingai pasirinkta investavimo kryptis leido kredito unijai ne tik uždirbti pelną.

Su kaupu įvykdėme ir Lietuvos banko numatytus veiklos riziką ribojančius normatyvus. Todėl tegaliu prisidėti prie Lietuvos banko palinkėjimų tęsti pasirinktą veiklos strategiją ir tikiuosi, kad „Vilniaus kreditas“ ateityje bus sektinas pavyzdys likusioms“,- sakė kredito unijos „Vilniaus kreditas“ stebėtojų tarybos pirmininkas Liutauras Varanavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.