Prieš lenkų prekybininkus Lietuva mes šaldytos mėsos kortą

Prekybininkai tikina, kad dėl masinio žmonių apsipirkimo Lenkijoje, šalis kasmet praranda bent 500 mln. litų.

Anot Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdančiojo direktoriaus Lauryno Vilimo, sustabdyti apsipirkimą kaimyninėje šalyje būtų galima sumažinus PVM mokestį šaldytai mėsai iki 5 proc.<br>V. Balkūnas
Anot Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdančiojo direktoriaus Lauryno Vilimo, sustabdyti apsipirkimą kaimyninėje šalyje būtų galima sumažinus PVM mokestį šaldytai mėsai iki 5 proc.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Feb 13, 2013, 2:52 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:22 AM

Anot Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdančiojo direktoriaus Lauryno Vilimo, sustabdyti apsipirkimą kaimyninėje šalyje būtų galima sumažinus PVM mokestį šaldytai mėsai iki 5 proc.

„Dabar jau turime apsipirkimo Lenkijoje tradiciją. Pagrindinis motyvas – prekių krepšelio kaina. Brangiausias produktas tame krepšelyje yra mėsa, kainuojanti 10-20 Lt, visi kiti produktai kainuoja mažiau“,- trečiadienį sakė L. Vilimas.

Atrodo, kad Seimo biudžeto ir finansų komitetas yra linkęs išklausyti prekybininkų maldas. Komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas sakė, kad bus svarstomos lengvatos šaldyta mėsai ir viešbučių paslaugoms.

„Lengvatų prašytojų yra daug, bet mes ne į visus kreipiam dėmesį, o tik į tuos, kurie yra svarbūs šaliai (...) Dvi lengvatos galėtų būti taikomos. Pritaikius lengvatą atšaldytai mėsai iki 5 proc., padidėtų vartojimas ir darbo vietos.

Konkurencingą produkciją ir eksportuoti galėtume, ir viduje vartoti. O viešbučiai pritrauktų daugiau žmonių, laimėtų konkursus, jei pasiūlytų pigesnes paslaugas“,- sakė B. Bradauskas, pabrėžęs, kad reikia didinti Lietuvos konkurencingumą su kaimyninėmis šalimis.

Lenkijoje šiuo metu mėsai yra taikomas 5 proc. PVM tarifas, toks, kokį siūlo ir prekybininkai Lietuvoje.

„Lietuviai Lenkijoje vieno apsipirkimo metu išleidžia 400-500 Lt, su tokiais srautais, kurie yra šiuo metu, per metus susidaro apie 500 mln. Lt „išvažiuojančių“ pinigų. Lenkų skaičiavimais, tokių pinigų yra apie 1 mlrd. Lt.

Greičiausiai jie įskaičiuoja ir degalus, kurių ten užsipila (lietuvių pirkėjai – Red.)“,- skaičiavo prarandamus pinigus L. Vilimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.