Bankrutavusių žmonių turtą pardavinės ir internete

Ūkio ministerija siūlo, kad pagal pavasarį įsigaliosiantį fizinių asmenų bankroto įstatymą bankrutavusių žmonių turtą būtų galima pardavinėti ir elektroniniu būdu.

Pirmosios varžytinės internete prasidėjo tik šiais metais.
Pirmosios varžytinės internete prasidėjo tik šiais metais.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 16, 2013, 4:14 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:01 PM

„Įtvirtinus galimybę bankroto administratoriams varžytines vykdyti elektroniniu būdu, būtų padidintas turto pardavimo proceso skaidrumas, varžytinių vykdymas taptų spartesnis ir patogesnis“, - teigia Ūkio ministerija.

Varžytinėse bus galima dalyvauti nepriklausomai nuo parduodamo turto buvimo ar varžytinių vykdymo vietos. Tikimasi, kad tai padidins žmonių ar įmonių susidomėjimą parduodamu turtu, o fizinių asmenų bankroto procedūra taps spartesnė.

Ministerija siūlo, kad elektronines varžytines vykdytų antstoliai per savo informacinę sistemą interneto svetainėje www.evarzytynes.lt.

Varžytinių tvarką dar turės patvirtinti Vyriausybė.

Elektroniniu būdu jau dabar galima pardavinėti bankrutuojančių ar jau bankrutavusių įmonių turtą. Pirmosios varžytinės internete prasidėjo tik šiais metais, todėl antstoliai dar nedrįsta prognozuoti šio projekto sėkmės.

Antstolių rūmų informacinė sistema rodo, kad vasario pradžioje pasibaigė 14 elektroninių varžytinių, iš kurių pradinė turto pardavimo kaina buvo padidinta tik dvejose – parduotas senas automobilis „Ford Ka“ ir sodo sklypas Kaišiadorių rajone. „Varžytinės vyks viešai, tačiau elektroninis procesas užtikrins dalyvių konfidencialumą. Apie tai, kas varžosi dėl parduodamo turto, nieko nežinos nei kiti potencialūs pirkėjai, nei varžytines paskelbęs antstolis. Kiekvienam užsiregistravusiam dalyviui elektroninių varžytinių sistema rodys tik jo paties pasiūlytą kainą ir didžiausią pasiūlytą kainą. Tik varžytinėms pasibaigus, antstoliui taps žinoma informacija apie pirkėją, kuris pasiūlė didžiausią kainą“, - sako Lietuvos antstolių rūmų prezidiumo pirmininkas, antstolis Aleksandras Selezniovas.

Nepaisant to, kad varžytinės perkeliamos į internetą, visi norintys iki varžytinių pradžios gali apžiūrėti parduodamą turtą susitarę su antstoliu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.