Premjero kaimynai gali likti be šiukšlių konteinerių

Gatvėje, kurioje gyvena premjeras Algirdas Butkevičius ir įsikūrusios kelios užsienio šalių ambasados, ne vieta šiukšlių konteineriams. Juos nutarta iš čia pašalinti.

Likusius kelis konteinerius M. K. Čiurlionio gatvėje reikalaujama kuo greičiau iškeldinti.<br>M. Astrauskas
Likusius kelis konteinerius M. K. Čiurlionio gatvėje reikalaujama kuo greičiau iškeldinti.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-02-17 14:25, atnaujinta 2018-03-11 17:37

Sumanymas prieš Lietuvos pirmininkavimą Europos Sąjungai pašalinti šiukšlių konteinerius iš M. K. Čiurlionio gatvės tapo galvos skausmu šimtams gyventojų. Norai gražūs, tačiau šiukšlių nėra kur dėti.

„Komunalinių atliekų konteineriai yra pastatyti siauroje gatvėje ir trukdo saugiam eismui, dažnai jie yra perpildyti ir bjauroja miesto estetinį vaizdą”, – rašoma kelioms bendrijoms ir šiukšlių vežėjams savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Vitos Braškienės pasirašytame rašte.

Per pusmetį keli konteineriai buvo iškelti.

Žmonės taip pat neteko galimybės rūšiuoti stiklo, popieriaus, kitų antrinių žaliavų. Todėl konteineriai kaipmat apauga šiukšlių kalnais. O tai valdžiai akių nebado.

Savivaldybė šiukšlių konteinerius verčia statyti vidiniuose namų kiemuose. Tačiau gyventojai atšauna, kad ten žaidžia vaikai, o šiukšlių vežėjų automobiliai į kiemus negali įvažiuoti.

„Į M. K. Čiurlionio gatvėje esančius konteinerius šiukšles neša ir dalis Z. Sierakausko gatvės, toliau esančių namų gyventojų.

Pastatyti šiukšlių konteinerių Z. Sierakausko gatvėje nėra galimybių, nes namai stovi prie pat gatvės, o šaligatvis labai siauras”, – „Sostinei” sakė vienos daugiabučių namų bendrijos pirmininko pavaduotoja Brigita Bitinaitienė.

Savivaldybės įmonė „Vilniaus planas” tik po metų paruoš projektą ir parinks vietą, kur gali būti įrengiami įkasamieji konteineriai arba aptvertos konteinerių aikštelės.

Prestižinės gatvės gyventojai taip pat stebisi, kodėl šiukšlines norima iškelti tik iš jų gatvės. Žvėryne, kur taip pat daug užsienio ambasadų ir rezidencijų, šiukšlių konteineriai niekam nekliūva.

M. K. Čiurlionio gatvės gyventojų bendrijos gruodį iš savivaldybės vėl sulaukė reikalavimų pašalinti likusius konteinerius, nes jie nuolat perpildyti atliekų.

Sausio mėnesį penkios bendrijos vėl kreipėsi į savivaldybę ir pasiūlė leisti nešti šiukšles į senąją vietą, kol bus pastatyti nauji šiuolaikiški konteineriai, tačiau gyventojų balsas kol kas neišgirstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.