VTEK nepradės tyrimo dėl A. Audicko

Antradienį posėdžiavusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nepradėti tyrimo dėl laikinojo Ūkio banko administratoriaus Adomo Audicko elgesio atitikties Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimams, Eltai patvirtino komisijos atstovas Tomas Čaplinskas.

Pats A. Audickas interesų konflikto teigia neįžvelgiąs.<br>T. Bauras
Pats A. Audickas interesų konflikto teigia neįžvelgiąs.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 26, 2013, 4:49 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 12:38 AM

Pasak jo, toks sprendimas priimtas vienbalsiai.

"Komisija įvertino ir banko gautus dokumentus, ir tai, kas buvo viešai pateikta, cirkuliavo viešojoje erdvėje, ir A. Audicko kaip administratoriaus veiklą reglamentuojančius teisės aktus. Nuspręsta vienbalsiai, kad jis nėra tas asmuo, kuris gali būti vertinamas pagal viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymą", - sakė T. Čaplinskas.

Laikinasis Ūkio banko administratorius A. Audickas, baigęs darbą Ūkio ministerijoje, dirbo advokatų kontoroje "Raidla, Lejins & Norcous". Tai yra ta pati kontora, kurią dabar jis pasamdė teikti teisines paslaugas Ūkio bankui. Pats A. Audickas interesų konflikto teigia neįžvelgiąs.

Premjeras Algirdas Butkevičius šį atvejį buvo pavedęs išsiaiškinti Vyriausybės teisininkams.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė teigė, jog vertinti A. Audicko negalinti, esą tai yra Lietuvos banko valdybos sprendimas ir tik ji gali "vertinti, ką pasirenka".

A. Audickui iš Ūkio banko mokama tokia pat mėnesio alga, kokią gaudavo ligi šiol buvęs jo vadovas - 45 tūkst. litų. Dar 45 tūkst. litų vienkartinis mokestis A. Audickui pažadėtas už kelių dienų darbą rengiant išvadas dėl Ūkio banko pertvarkos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.