R. Šadžius tikisi, kad netrukus Ūkio banko klientai galės naudotis savo lėšomis

Finansų ministras Rimantas Šadžius nežino, kiek Ūkio banke buvo draustų ir nedraustų valstybės lėšų, tačiau teigia girdėjęs, jog galbūt jau savaitgalį arba pirmadienį Ūkio banko klientai galės pradėti laisvai disponuoti savo apdraustomis lėšomis Šiaulių banke.

Lietuvos banko valdyba Ūkio banką pripažino nemokiu ir visam laikui atšaukė jo veiklos licenciją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Lietuvos banko valdyba Ūkio banką pripažino nemokiu ir visam laikui atšaukė jo veiklos licenciją.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 27, 2013, 1:18 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 11:34 PM

„Toliau vyksta „gerojo“ ir „blogojo“ Ūkio banko atskyrimo darbai, yra viskas skaičiuojama litais ir centais, perduodamas turtas, tačiau šis procesas turėtų pasibaigti artimiausiomis dienomis. Man teko girdėti, bet to patvirtinti negaliu, kad yra vilties, jog galbūt šį savaitgalį arba kitą pirmadienį Ūkio banko klientai galės pradėti laisvai disponuoti savo apdraustomis lėšomis Šiaulių banke“, - trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo jis.

ELTA primena, kad vasario 12 d., įvertinusi rizikingas pastarųjų metų Ūkio banko veiklos tendencijas, bankui žalingus akcininkų veiksmus, priežiūros institucijos nurodymų nevykdymą ir dėl to kylančią grėsmę stabiliai ir patikimai banko veiklai, Lietuvos banko valdyba apribojo Ūkio banko veiklą ir paskyrė banko laikinąjį administratorių.

Lietuvos banko valdyba Ūkio banką pripažino nemokiu ir visam laikui atšaukė jo veiklos licenciją.

Atsižvelgusi į laikinojo administratoriaus Adomo Audicko pateiktą išvadą bei pasiūlymus dėl Ūkio banko veiklos stabilumo ir patikimumo atkūrimo, Lietuvos banko valdyba taip pat nutarė šio banko turtą, teises, sandorius ir įsipareigojimus perduoti kitam Lietuvoje veikiančiam bankui - Šiaulių bankui.

Šį pirmadienį A. Audickas pranešė, kad Šiaulių bankas perims maždaug 1,9 mlrd. litų vertės Ūkio banko turto, o „blogajame“ banke liks turto už 400 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.