Atominės elektrinės vadovai milijonus skirsto pagal nuotaiką

Kiekvieną antradienį – po 10-15 milijonų litų. Tokią sumą prie apskrito stalo paskirsto trys Ignalinos atominės elektrinės vadovai. Šie gali savo ruožtu nuspręsti, į kurį banką ir kiek įnešti elektrinės pinigus.

Buvęs atominės elektrinės vadovas O.Čiukšys neslepia, kad milijonai elektrinėje skirstom ir savi nuožiūra.<br>Redakcijos archyvas
Buvęs atominės elektrinės vadovas O.Čiukšys neslepia, kad milijonai elektrinėje skirstom ir savi nuožiūra.<br>Redakcijos archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Feb 28, 2013, 9:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:37 PM

Tai lrytas.lt portalui atskleidė buvęs Ignalinos atominės elektrinės vadovas Osvaldas Čiukšys.

Paaiškėjus, kad Ignalinos atominė elektrinė Ūkio banke laikė 15 milijonų litų, pasipiktino Energetikos ministras Jeroslavas Neverovičius. Dar 80 mln. litų pradingo „Snore“.

2011 m. balandį atleistas elektrinės vadovas O. Čiukšys tvirtina, kad jo vadovavimo metu nei vienas litas nebuvo laikomas šiuose bankuose.

„Kai aš palikau atominę elektrinę, sąskaitose gulėjo virš 300 milijonų litų. Tačiau nei lito nebuvo nei „Snore“, nei Ūkio banke. Čia atsakomybė krenta ant mane pakeitusio vadovo“, - portalui lrytas.lt sakė Osvaldas Čiukšys.

Jis teigia nesiimantis spėlioti, kodėl buvo nuspręsta dėti pinigus į Ūkio banką. Į kurį banką pervesti atsilaisvinusias lėšas kiekvieną antradienį sprendžia atominės elektrinės direktorius, vyriausioji buhalterė bei vyriausiasis finansininkas.

Elektrinės direktorius Žilvinas Jurkšus neseniai atsisveikino su postu, nebedirba ir vyriausiasis finansininkas Valdas Puzeras. Tačiau dirba vyriausioji buhalterė Tamara Lašakonienė.

Pasak O. Čiukšio, būtent šiems žmonėms krenta atsakomybė dėl sprendimo skirti laikyti pinigus dabar jau žlugusiuose bankuose. Tačiau jis neslėpė, kad sprendimą dėti lėšas į bankus lemia ir tai, kas pasiūlo geriausias palūkanas.

„Snoras“ ir Ūkio bankai rinkoje siūlė didžiausias indėlius palūkanas. „Tačiau daug ką turėjo lemti ir sveikas protas. Bet žinoma, svarbiausias žodis tenka elektrinės vadovui“, - teigė O. Čiukšys.

Jis tikino, kad jo vadovavimo elektrinei metu pinigai buvo laikomi švedų kapitalo ir Šiaulių bankuose.

Šimtai milijonų elektrinei priklausančių lėšų, pasak O. Čiukšio, buvo skiriami įvairių projektų finansavimui, veiklos palaikymui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.