Premjeras turės pasaulio lietuvių jaunimo reikalų patarėją

Vyriausybės vadovui Algirdui Butkevičiui nuo šiol pasaulio lietuvių jaunimo klausimais patarinės Toma Pagojutė Kumžienė. Ji dirbs visuomeniniais pagrindais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 28, 2013, 11:35 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:50 PM

Pastaruosius metus T. Pagojutė Kumžienė bendradarbiauja su Pasaulio lietuvių jaunimo sąjunga (PLJS), rūpinasi jos viešaisiais ryšiais bei organizacine veikla, vadovauja Sąjungos biurui Lietuvoje.

Ji buvo viena iš praėjusią vasarą įvykusio Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo organizatorių. Šiame unikaliame mokslo, verslo, kultūros ir politikos festivalyje apsilankė trys su puse tūkstančio dalyvių iš Lietuvos ir viso pasaulio. Festivalis buvo išrinktas 2012-ųjų metų jaunimo įvykiu.

„Vyriausybė atvėrė duris jaunimo atstovams – tai viltingas ženklas, – portalui lrytas.lt sakė T. Pagojutė Kumžienė. – Mūsų jaunimas, išsibarstęs po visą pasaulį, turi bendrų iššūkių, problemų, todėl turime veikti greitai ir konstruktyviai. Dirbsime, kad pasaulio lietuvių jaunimo interesai atsispindėtų įstatymuose, kasdienėje institucijų veikloje“. PLJS siekia sutelkti po pasaulį pasklidusį lietuvių jaunimą, kad jis neprarastų ryšio su Lietuva ir prisidėtų prie šalies ūkio ir kultūros klestėjimo.

T. Pagojutė Kumžienė yra kultūros politikos ir kultūros vadybos magistrė, stažavosi Jungtinėje Karalystėje rengė įvairius meno projektus Vilniuje ir Kijeve. Praėjusiais metais ji organizavo garsaus lietuvių kilmės JAV iliustratoriaus Ray Bartkaus parodą, kurią aplankė rekordinis skaičius žiūrovų.

Ji yra parašiusi kelias dešimtis straipsnių apie pasaulio lietuvių jaunimo gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.