Bendrijos pirmininkas pasiekė: mokesčiai už šildymą jo name sumažinti

Ilgalaikiu bylinėjimusi pagarsėjusiame Šančių daugiabutyje mokesčiai už šilumą – keliais šimtais litų mažesni.Sąskaitos už sausio šildymą nemažai A.Juozapavičiaus prospekto 23-iojo ir 25-ojo namų gyventojų turėjo nudžiuginti: jiems suskaičiuotos sumos sumažintos nuo keliasdešimties iki kelių šimtų litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Masiokaitė ("Laikinoji sostinė")

Mar 2, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:30 PM

Šilumos tiekėjai, įpareigoti Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK), perskaičiavo šiame name suvartotos šilumos paskirstymą už 5 praėjusius metus.

Sprendimą perskaičiuoti mokesčių dydį VKEKK pernai vėlų rudenį priėmė iš dalies tenkindama namo bendrijos pirmininko Dariaus Gimžausko skundą.

VKEKK pripažino, kad „Kauno energija“, neturėdama tikslių duomenų apie visų pastato butų aukščius, pažeidė pareigą tinkamai skirstyti šilumą. Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus, duomenis apie savo patalpas privalo pateikti patys šilumos vartotojai.

D.Gimžauskui pareikalavus šilumos suvartojimą perskirstyti atsižvelgiant ne į butų ir kitų patalpų plotus, kaip rekomendavo VKEKK, o pagal tūrius, skaičiavimai užtruko.

„Kauno energijos“ atstovas Ūdrys Staselka paaiškino, kad perskaičiuotas tik name jau suvartotos šilumos, taigi ir mokesčių, paskirstymas tarp butų ir kitų patalpų savininkų.

Tad didžiajai daliai vartotojų sąskaitos už sausį suvartotą šilumą sumažėjo nuo šimto iki kelių šimtų litų. Tačiau kitiems to paties namo vartotojams, tiesa, mažesniajai jų daliai, šie mokesčiai smarkiai padidėjo.

Pernai lapkritį komentuodamas VKEKK sprendimą, D.Gimžauskas vylėsi, kad, „Kauno energijai“ perskaičiavus mokesčius, sumažės ir jam priteista skola. Mat jis apie 7 metus nemokėjo už buto šildymą.

Tačiau konkreti suma yra priteista teismo, tad D.Gimžauskui tekę mokesčiai po perskaičiavimo sumažėjo tik simboliškai.

D.Gimžauskas tvirtina numanąs, kad perskaičiuota neteisingai, ir reikalauja, kad „Kauno energija“ pateiktų išsamią informaciją apie perskaičiavimo principus. Jis taip pat siekia išsiaiškinti, ar pastate perskirstant mokesčius vadovautasi atskiro skaitiklio, kuris nebuvo įteisintas, o paskui panaikintas, rodmenimis. Gyventojas atnaujino bylą su šilumos tiekėjais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.