Interjerą neeilinei šeimai architektė kūrė septynerius metus

Nors sukūrė galybę įvairiausių stilių namų, įrengti istorinį pastatą ją pasikvietė pirmą kartą. Tai nebuvo užsakovų paveldėti protėvių namai. Tiesiog žmonės norėjo gražesnio gyvenimo, tad įsigijo apleistą klasicizmo stiliaus dvarą ir į talką pasikvietė architektę Jurgitą Paškevičiūtę.

Beveik 400 kv. metrų dvaro rekonstrukcijos bei įrengimo darbai užtruko net septynerius metus.<br>L.Garbačauskas
Beveik 400 kv. metrų dvaro rekonstrukcijos bei įrengimo darbai užtruko net septynerius metus.<br>L.Garbačauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-04 21:34, atnaujinta 2018-03-10 15:11

Teko ir prie knygų parymoti, atidžiau pasidomėti šio XIX amžiaus architektūros stiliumi, kuriam būdinga harmonija, paprastumas ir aiškios simetrijos. Tačiau Jurgita neslepia, kad ne knygos, o šeimininkai labiausiai jai padėjo. Gyventi dvare tiktų ir patiktų ne kiekvienam, tad architektės nestebino, kad šie užsakovai - ypač išprusę žmonės, vertinantys amžinas vertybes.

Kartu bendradarbiaudami, derindami net smulkiausias detales neeilinį interjerą J. Paškevičiūtė su savo klientais prie šio projekto dirbo net septynerius metus.

Beveik 400 kvadratinių metrų dvaro pastatą dalina grakštūs balti laiptai, dekoruoti kaltinio metalo, rankų darbo turėklais. Pirmajame aukšte jie atskiria virtuvės ir svetainės zoną nuo SPA ir svečių kambarių, o antrajame - vaikų kambarius nuo tėvų apartamentų. 

Interjere gausu originalių gipso lipdinių, kurie baltoms erdvėms suteikia ypatingos prabangos ir subtilumo. Užsakovų pageidavimu klasikinis interjeras turėjo skambėti šiuolaikiškai, todėl baldams pasirinkta modernios klasikos tema. Siekiant šviesos ir modernaus proveržio istorinėje architektūroje buvo gerokai padidinti langai.

Dvare ypatingi - visi vonios ir tualeto kambariai. Kiekvienas jų - tarsi individualus kūrinys su charakteriu bei žiupsniu prieskonių, o SPA zonoje baltą pakeičia tamsi vengės spalva. Tai taip intymu...

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.