Šiaulių bankas planuoja keisti pavadinimą

Šiaulių bankas, po Ūkio banko žlugimo atsidūręs visuomenės dėmesio centre, ruošiasi keisti pavadinimą.

Šiaulių bankas įkurtas 1992 m. Šiaulių mieste.<br>M.Astrauskas
Šiaulių bankas įkurtas 1992 m. Šiaulių mieste.<br>M.Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 6, 2013, 4:13 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:12 PM

Banko valdybos pirmininkas Algirdas Butkus portalui lrytas.lt pripažino, kad šiuo metu pavadinimui keisti atsiradęs geras precedentas.

„Iš tiesų svarstome ir galvojame, tačiau šiuo metu tai mums nėra svarbiausias darbas. Nėra kur skubėti, reikia sugalvoti gerą pavadinimą. Kol kas tinkamų variantų neturime“, - kalbėjo A. Butkus.

Portalo lrytas.lt žiniomis, sumanymą banko pavadinimą pakeisti į šiuolaikiškesnį ir artimą didesniam klientų ratui ypač palaiko banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda, anksčiau vadovavęs SEB.

„Dėl to turėtų nuspręsti banko akcininkai“, - portalui lrytas.lt sakė A. Žiugžda.

Šiaulių banko valdybos pirmininkas A. Butkus mano, kad pavadinimo klausimą pirmiausia turėtų svarstyti banko stebėtojų taryba, kurią renka akcininkai.

Galvoti apie banko pervadinimą Šiaulių banko vadovus verčia pasikeitusi situacija rinkoje. Perėmęs dalį Ūkio banko turto ir klientų Šiaulių bankas taps didžiausiu lietuviškos kilmės banku šalyje. Bus atidaryti nauji 25 klientų aptarnavimo skyriai.

Toks žingsnis būtų naudingas bankui, kuris turės konkuruoti su skandinaviškais bankais, ir rinkodaros prasme.

Šiaulių bankas įsikūrė 1992 m. Šiaulių mieste. Vėliau bankas pradėjo plėsti veiklą šiaurės vakarų Lietuvoje. Nuo 2000 m. Šiaulių bankas pradėjo formuoti padalinių tinklą visoje šalyje. Dabar turi 56 teritorinius padalinius, veikiančius 31-ame šalies mieste, ir bankines paslaugas klientams teikia visoje Lietuvoje.

Lietuvos rinkodaros asociacijos ekspertų grupės narys Rytis Buračas mano, kad dabartinis banko pavadinimas asocijuojasi su regioniniu banku, kuris veikia tik tam tikroje teritorijoje.

„Viskas priklauso nuo to, kokios yra banko ambicijos ir strategija, kaip jis planuoja savo veiklą. Jei ją norima plėsti ir vykdyti visoje šalyje ir užsienyje, globalesnis pavadinimas tam labiau tinka“, - sakė rinkodaros specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.