Viengungio butą puošia dviračiui laikyti skirta siena

Turiu gerą dviratį ir jam būtinai reikia geros vietos bute. Žinoma, tokio pageidavimo trisdešimtmetis vilnietis nepasakė savo naujojo buto įvaizdžio kūrėjui. Tačiau šiai transporto priemonei 59 kvadratinių metrų būste buvo sukurta ypatinga vieta. Negana to, dviratis tapo pagrindiniu interjero aksesuaru.

Tai skandinavišką stilių ir dviračių sportą mėgstančio trisdešimtmečio IT specialisto Viliaus namai Vilniaus senamiestyje.<br>A.Klimavičiūtė, R.Špokas
Tai skandinavišką stilių ir dviračių sportą mėgstančio trisdešimtmečio IT specialisto Viliaus namai Vilniaus senamiestyje.<br>A.Klimavičiūtė, R.Špokas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-06 11:52, atnaujinta 2018-03-10 12:44

„Užsakovas yra didžiulis dviračių sporto gerbėjas, nuolat dalyvauja dviračių maratonuose, tai yra ir jo pagrindinė susisiekimo priemonė“, - sakė interjerą kūręs Rimantas Špokas. Taigi, dviratis šiuose namuose skirtas ne tik sienai papuošti.

Idėja vieną buto sieną paversti platforma, kurioje tilptų (bet neužimtų vietos) dviratis ir kuri taptų namų akcentu, Rimantui kilo jau po pirmojo pokalbio su užsakovu. Kaip kitaip, jei tai pagrindinis čia gyvensiančio vyruko hobis?

Perkelti ant sienos Rimanto sukurtą piešinį užtruko, mat buvo naudojamos net kelios tapybos technikos. Bet tai, ką padarė grafičių meistras, pranoko ir interjero dizainerio, ir jo užsakovo lūkesčius.

„Vyriška, lakoniška, kai kur netgi šiek tiek asketiška. Bet jauku, ramu, saikinga ir stilinga. Neerzina nereikalingos detalės“, - taip savo darbą apibendrina R. Špokas. O kur knygos? Pasirodo, dviračių mėgėjas yra dar ir IT specialistas, tad greičiausiai skaito elektronines knygas. Nes lentynų namuose nesimato.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.