Namuose išskirtinis dėmesys - vaikams ir knygoms

Svarbiausia - knygos. Jų lentynos turi stovėti patalpoje, kur šeimininkai praleidžia daugiausia laiko, o knygos jose turi būti lengvai pasiekiamos ir sudėtos taip, kad būtų patogu ir lengva rasti. O ne pagal jų nugarėlių spalvą ar dar blogiau - jų kainą. Tai buvo vienas svarbiausių pageidavimų dizainerėms.

120 kv. metrų buto šeimininkai neraitė išskirtinių pageidavimų, tik pasitikėjo dviejų Vilniaus dailės akademijos absolvenčių profesionalumu.<br>A. Narmontas
120 kv. metrų buto šeimininkai neraitė išskirtinių pageidavimų, tik pasitikėjo dviejų Vilniaus dailės akademijos absolvenčių profesionalumu.<br>A. Narmontas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2013, 5:14 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:53 AM

„Tai jau tikrai, šie užsakovai labai daug skaitantys žmonės, kelių metrų lentynos svetainėje neužteko sutalpinti visoms jų knygoms.

Po lentyną teko įkurdinti kituose kambariuose“, - sakė dizainerė Eglė Balčiūnaitė. Todėl nenuostabu, kad pasiteiravus, kas labiausiai įsiminė kuriant šių namų interjerą, ji net nesvarstė: „Žmonės.“

Ją su kolege Jurgita Dragūnaite ši šeima išsirinko iš didžiulės dizainerių ir interjero architektų armijos. Kodėl jas?

„Užsakovai norėjo jaukių ir šiltų namų, be jokių išsidirbinėjimų. Mūsų sukurti interjerai kaip tik tokį įspūdį jiems paliko. Šeimininkė pridūrė, kad dar norėtų ryškių spalvų bei „šiek tiek gėlyčių“, taip skandinaviškoje aplinkoje atsirado kaimo elementų“, - pirmą susitikimą su dviejų berniukų tėvais prisiminė E. Balčiūnaitė.

Beje, kaip tik dėl vaikų kambarių ir užvirė didžiausia diskusija. Antrajame buto aukšte būtų užtekę įrengti jiems po atskirą kambarį, tačiau galiausiai buvo nuspręsta, kad dviese gyventi smagiau, tad jauni vyrukai savo valdose drąsiai galės žaisti futbolą.

Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė'12“, kurio informacinis partneris yra lrytas.lt. Aštuntus metus iš eilės portalo interjeras.lt rengiamo interjerų konkurso tikslas išrinkti geriausius ir įdomiausius 2012 metų interjerus.

Lrytas.lt skaitytojai gali balsuoti už labiausiai patikusį ir išrinkti Tautos interjerą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.