Vietnamiečio milijonai buvo plaunami ir per Ūkio banką

Vilniaus apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo skyriaus prokurorė Jorūnė Žeberskienė sakė, jog įtarimai Ūkio bankui ir jo darbuotojams nepareikšti.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Mar 7, 2013, 8:32 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 9:36 AM

Vilniaus apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo skyriaus prokurorė Jorūnė Žeberskienė sakė, jog įtarimai Ūkio bankui ir jo darbuotojams nepareikšti.

„Kiek nustatė tyrimas, grupuotė tik naudojosi banke atidarytomis sąskaitomis. Bet ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas“, – teigė prokurorė.

Apie vietnamiečių mafiją, jos didelius nusikalstamos veiklos mastus, Lietuvoje iki šiol buvo žinoma daugiausia iš amerikietiškų kriminalinio žanro kino filmų.

Pham Chi Tai sukurtame juodų pinigų balinimo tinkle Lietuva užima tik tarpinės grandies vietą.

Vietnamiečio Pham Chi Tai suburta organizuota grupė, veikusi Lenkijoje, Čekijoje, Ukrainoje, Latvijoje ir Lietuvoje kurjeriais gabeno didelius kiekius grynųjų pinigų. Maršrutai driekėsi iš Lenkijos per Lietuvą į Latviją.

Daugiausia įtariamųjų yra latviai, bet įtarimai pareikšti ir keliems mūsų šalies piliečiams. Jie taip pat iš Lenkijos gabeno lagaminus su grynais pinigais, kurie per Lietuvos ir užsienio bankus atsidurdavo ofšorinių įmonių sąskaitose.

Nustatyta, kad per trejus metus buvo legalizuota 15 mln. JAV dolerių ir 25 mln. eurų. Vietnamiečio bendrininkai, panaudodami įvairių kompanijų vardu atidarytas sąskaitas „Ūkio banke“ ir „Medicinos banke“ bei kitų šalių bankuose, atliko apgaulingas finansines operacijas, imituojančias atsiskaitymą už realiai neįvykusius sandorius, nesuteiktas paslaugas. Taip „išplaudavo“ nelegaliu būdu gautas lėšas.

Jos buvo gautos, vežant iš Azijos šalių į Lenkiją plataus vartojimo prekes ypač mažomis kainomis. Prekės buvo nelegaliai parduodamos Lenkijos didmeninės prekybos turgavietėse, nemokant mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.