Išsilaikyti viršūnėje – lyderiui įmanoma misija

Kokias prekes į savo krepšelį įsideda statistinis šalies gyventojas, svarbu ne tik statistikos ir prekybos specialistams – ar jo pasirinkimas sutampa, ar skiriasi nuo daugumos, smalsauja dažnas vartotojas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2013, 8:04 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 7:47 AM

Tokius apibendrinimus ketvirtąkart skelbia Lietuvoje surengtas konkursas „Populiariausia prekė”, kurio pirmieji laureatai lyderių pozicijų neužleidžia iki šiol.

Apie tai, kas šiomis prekėmis sudomino vartotojus ir ne vienus metus padėjo išlaikyti jų simpatijas, kalbamės su didžiausios Baltijos šalyse gėrimų ir tabako platintojos „Mineraliniai vandenys” (MV) rinkodaros direktore Baltijos šalims Rūta Janušauskiene.

– Ką galite pasakyti apie degtinės pardavimą Lietuvoje?

– Degtinė yra daugiausia parduodamas gėrimas Lietuvoje po alaus. Tai, be abejo, nulėmė istorija: Šiaurės šalys, kuriose neauga vynuogės, plėtojo gėrimų iš grūdų tradicijas, o pastarąjį dešimtmetį dėl modernių technologijų jų gamybą stipriai ištobulino. Originali lietuviška degtinė „Lithuanian vodka”, kurios geografinę kilmę saugo ES patvirtinti teisės aktai, konkurso „Populiariausia prekė” degtinės kategorijoje nugali jau ketvirtą kartą. Ši degtinė yra sėkmingai parduodama ne tik Lietuvoje, bet ir JAV bei Europoje, kur įvairiuose konkursuose taip pat yra įvertinta medaliais.

– Ar galite pasigirti kokiomis nors naujienomis?

– Praėjusiais metais apie šį gėrimą neabejotinai sužinojo garsiausi pasaulio reklamos specialistai ir jų klientai – ženklo „Lithuanian vodka” spaudos reklamos maketai pateko į prestižiškiausią pasaulio reklamos specialistų žurnalą „Lurzer’s Archive Magazine”.

Šią ir kitą populiarią degtinę gaminantis „Stumbras” investavo į specialias ant butelių klijuojamas hologramas, kurios užtikrina gėrimo originalumą ir kokybę. Konkurse „Metų prekės ženklas 2012” „Lithuanian vodka” įvertinta už originalius dizaino sprendimus. Taigi populiariausias gėrimas tobulinamas ir siekia pirmauti konkurencinėje aplinkoje.

– Kaip konkurse „Populiariausia prekė 2012” sekėsi kitiems tradiciniams gėrimams?

– Kaip ir „Lithuanian vodka”, jau ketvirtą kartą šiame konkurse įvertintos „Stumbro” gaminamos „Žalios devynerios”, o trauktinių kategorijoje populiariausia preke tapo „Stumbro starka”. Tai senas tradicijas Lietuvoje turintis gėrimas. Kai kuriuose šaltiniuose teigiama, kad jį senovėje lietuviai gamindavo pirmojo sūnaus gimimo proga.

– Tačiau vynuogių gėrimai – jau ne lietuviškų gėrimų teritorija?

– Taip, čia iš tiesų valdo prancūzai, tiesa, juos rinkdamiesi lietuviai formuoja kiek kitokias tendencijas nei tradiciniuose vyno kraštuose.

Pavyzdžiui, ir raudonojo, ir baltojo vyno kategorijoje jau ne pirmus metus laimi pusiau saldus prancūziškas „J.P. Chennet” vynas, nors šio prekės ženklo asortimente yra ir Vakaruose populiaraus sausesnio vyno.

Konjako kategorijoje jau trečią kartą laurus skina „Hennessy VS”. Galima manyti, kad šis pasaulyje lyderiaujantis konjakas dažniau nei kiti atsiduria dovanų maišelyje.

– Ar MV atstovaujamos prekės tapo lyderėmis ir kitose konkurso kategorijose?

– Taip, kadangi prekiaujame ne tik gėrimais ir kitomis prekėmis, mūsų atstovaujamas „LifeStyles” tapo populiariausia preke prezervatyvų kategorijoje, o „Darling” – šunų ėdalo kategorijoje.

– Kaip MV ne vienus metus pavyksta pasiekti tokių aukštų rezultatų?

– Pirmiausia svarbu tai, kad atstovaujame iš tiesų vartotojų skonį atitinkantiems, kokybiškiems ir šios kartelės nenuleidžiantiems, o dar dažniau ją keliantiems prekės ženklams. Be to, nuolat aiškinamės vartotojų poreikius, tobuliname prekių platinimą, suteikiame galimybių vartotojams geriau pažinti produktus ir visa tai jau darome daugiau nei 20 metų. Taigi mūsų formulė paprasta – patikimas produktas, patirtis ir noras tobulėti.

Užs. Nr. 13K206-7

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.