Bankai sutrumpina metus - gyventojai moka daugiau palūkanų

Bankų klientai už paskolas neretai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:06 AM

Sutartyse neretai įrašoma, kad skaičiuojant palūkanas bus laikoma, jog metai turi 360, o ne 365 dienas, antradienį informuoja „Verslo žinios“.

Klientui atrodo, kad dienų skaičius per metus neturi įtakos jo prievolėms, tačiau iš tikrųjų dėl tokios nuostatos realios palūkanos tampa didesnės už įrašytąsias sutartyje.

Paprašytas pakomentuoti, kodėl bankas taiko tokį dienų per metus skaičių, SEB banko grupės ryšių su žiniasklaida vadovas Arvydas Žilinskas sakė, kad tokia yra praktika, kurios neketinama keisti ir ateityje.

Tuo tarpu DNB atstovas Andrius Vilkancas teigia, kad dabar, techologįjas atnaujinus, naujoms sutartims DNB skaičiuodamas palūkanas taiko 365 dienų per metus skaičių.

Klausimas, ar tokios sutartys atitinka sąžiningumo principus, išlieka atviras, - komentuoja susidariusią padėtį advokatų kontoros „Borenius“ advokato padėjėjas Nerijus Jurkus, pasak kurio, neaišku, kokia būtų teismo pozicija, jei, tarkime, klientas ginčytų banko nustatytą 360 dienų terminą kaip banko nustatytą nesąžiningą sąlygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.