Inspektoriai užkirto kelią į Lietuvą įtartinoms dešrelėms ir paštetui

Patikrinus prekybos įmones ir prekyvietes, nustatyta, kad praėjusią savaitę į maisto skandalą įsivėlusios Lenkijos įmonės „Viola“ gaminiais Lietuvos rinkoje šiuo metu neprekiaujama. Anksčiau šio gamintojo dešrelės ir mėsos paštetas buvo parduodamas vienoje Kauno turgaviečių.

Atsižvelgus į riziką, patikrinta ar Lietuvoje prekiaujama įmonės „Viola“ mėsos gaminiais.<br>V. Ščiavinskas
Atsižvelgus į riziką, patikrinta ar Lietuvoje prekiaujama įmonės „Viola“ mėsos gaminiais.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 14, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:57 AM

Tyrimas buvo pradėtas, tikrinant žiniasklaidoje pasirodžiusią ir neoficialiai Lenkijos atsakingų institucijų pareigūnų pateiktą informaciją, kad sustabdyta mėsos perdirbimo įmonės „Viola“ veikla. Skandalas kilo, vietinės žiniasklaidos priemonėse pasirodžius informacijai, kad minėta įmonė gamyboje galėjo naudoti pasibaigusio tinkamumo vartoti termino žaliavas.

Atsižvelgus į riziką, patikrinta ar Lietuvoje prekiaujama įmonės „Viola“ mėsos gaminiais.

„Patikrinimų duomenys parodė, kad per pastaruosius tris mėnesius į Lietuvą buvo įvežtas nedidelis kiekis, 98 kilogramai, šios įmonės produkcijos – dešrelių ir mėsos pašteto. Produkciją įvežė didmeninė prekybos įmonė „Piko Kaunas“.

Gaminiais buvo prekiaujama vienoje Kauno turgaviečių, tačiau, pasak įmonės atsakingų atstovų, produkcija nebuvo populiari tarp pirkėjų, todėl didesni kiekiai nebuvo įsigyti. Sužinojusi apie skandalą įmonė nutarė nutraukti ryšius su įmone „Viola“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Čereška.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, atsižvelgdama į galimą riziką maisto produktų saugai ir vartotojų sveikatai, priėmė sprendimą uždrausti tiekti į rinką minėtos įmonės produkciją. Informacija apie atvejį nedelsiant perduota visiems teritoriniams Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos padaliniams, kurie įpareigoti stebėti situaciją rinkoje ir taikyti griežtas rinkos kontrolės priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.