Būstų TOP 5. Ar kotedžas - prestižinis būstas? Priklauso, kurioje vietoje jis stovi

Architektė Gintarė Janukėnaitė neseniai baigė darbus kone gražiausioje Vilniaus vietoje - pušyne Nemenčinės plente. Ten ji įrengė du kotedžus - sūnui ir jo tėvams.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 16, 2013, 7:30 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:51 PM

Ar kotedžas prestižinis būstas? „Tas prestižas priklauso tik vietos, kurioje jis pastatytas. Nes visą kitą galima - dažniausiai tai ir darome - pakeisti“, - sako kompanijos YZY narė.

Šios architektės kuriamuose interjeruose dekoratyvių elementų nedaug. Vidaus erdves ji įrenginėja pagal architektūrinius principus: pirmiausia logiškai sudėlioja tūrius, o apdailą derina su funkcionalumu.

Vienas pagrindinių kūrybinių tikslų – „nubuitinti“ buitį: kiek įmanoma suslėpti įvairius rakandus, asmeninius daiktus specialiai suprojektuotose spintose, spintelėse, lentynose. Šios dažniausiai susilieja su sienomis arba jų medžiagiškumas (medis, laminatas, stiklas) tampa dekoratyviu elementu.

„Mano manymu, jaukumą, emociją kuria ne spalvos, detalės, o interjero visuma. Visuomet palieku laisvę būsto šeimininkams įvesti norimą spalvą su aksesuarais - dekoratyvinėmis pagalvėmis, vazomis, paveikslais“, - svarsto architektė.

Nemenčinės plente abu kotedžus ji įrengė moderniai. Tiesa, tėvų namų interjeras - su trupučiu klasikos. Jaunimo - sūnaus ir marčios - 120 kvadratinių metrų būstas skirtas keturiems asmenims. Nors dviejų šeimos narių dar trūksta, mažyliams antrame aukšte jau įrengta po kambarį.

Paprastai, modernų interjerą dauguma įsivaizduoja vienspalvį, šaltuku dvelkiantį? „Norint tokią aplinką sušildyti, tenka investuoti į kokybiškas medžiagas“, - įsitikinusi architektė.

Kurį šio būsto interjero sprendimą ji laiko labiausiai pavykusiu? Kas jai pačiai kelia ūpą? Stiklinis virtuvės spintelių fasadas. Iš išorės jis matinis, o vidinė spintelių pusė nudažyta folijos spalvos dažais. Pirmame aukšte grindys išklotos polimerine danga, ji besiūlė, lengvai valoma, atspari drėgmei.

Žodžiu, ne tik atrodo gerai, bet ir labai praktiška. O medinius laiptus į antrą aukštą statybininkų Gintarė paprašė beicuoti ir nudažyti metalo spalvos dažais. Efektinga.

Kadangi į naujakurių kiemą dažnai užsuka stirnų šeimyna, paukščių įvairių atskrenda, apie užuolaidas ar kitus langų drabužius nebuvo nė kalbos. Juk šių namų didžiausia vertybė - vieta.

Nuotraukų galerijoje - G. Janukėnaitės įrengtas modernus interjeras 120 kv. metrų kotedže.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.