Kylantys angarai - neįmenama mįslė Baltupių gyventojams

Šiltnamiai kanapėms auginti ar kiaulidės? Taip spėlioja Baltupių gyventojai, stebėdami, kaip po jų langais vietoj automobilių saugojimo aikštelės kyla didžiulis angaras. Tačiau kas čia bus, nesakoma.

Daugiau nuotraukų (1)

„Sostinė"

Mar 16, 2013, 1:37 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 9:29 PM

Didlaukio gatvės daugiabutyje, šalia kurio vyksta statybos, gyvenantis Bronislovas Uždavinys mėgino daugiau sužinoti apie statybas, bet atsimušė tarsi į sieną.

Pastebėjęs ant tvoros užrašą jis kreipėsi į bendrovę „DK Investicijos”, kuri eksploatavo automobilių saugojimo aikštelę. Tačiau įmonės atstovas vilniečiui paaiškino, kad „DK Investicijos” Baltupio gatvėje veiklą nuo kovo 1-osios nutraukė ir automobilių saugojimo paslaugos neteikia.

Tarp savivaldybės dokumentų B. Uždavinys surado prieš septynerius metus administracijos direktoriaus Valdo Klimantavičiaus pasirašytą įsakymą, kuriuo Miesto plėtros departamentui pavedama organizuoti apie 1 hektaro teritorijos Baltupio gatvėje detaliojo plano rengimą.

Tačiau projektavimo įmonėje „Eventus Pro” niekas negalėjo prisiminti apie šį projektą. Panaršęs savivaldybės dokumentus B. Uždavinys aptiko kitą, sukėlusį jam nerimą.

Šiame įsakyme aiškinama, kad sklypo naudojimo pobūdis – daugiaaukščių gyvenamųjų namų ir prekybos, paslaugų bei pramogų objektų statyba, rekonstrukcija ir eksploatacija.

Apie tai namo gyventojas mėgino klausti Verkių seniūno Vaclovo Gulbinovičiaus, tačiau iš jo sulaukė standartinio atsakymo: „Nuo praėjusių metų balandžio 1-osios seniūnijos funkcijas perėmė savivaldybė.

Mes į tą teritoriją net kojos nekeliame. Nieko nežinau.”

„Taip viskas tylomis ir vyksta. Šalia tavo namo atvažiuoja technika, ima kilti didžiulis pastatas, o su gyventojais niekas nieko nederina, neklausia”, – dūsavo vilnietis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.