Lenkus įsiutino milijoninės premijos futbolo čempionato rengėjams

Žinia, kad Sporto ministerija skyrė po 1,3 milijono zlotų (daugiau nei milijono litų) premiją dviem valdininkams, prižiūrėjusiems pasirengimą praėjusiais metais Lenkijoje vykusiam Europos futbolo čempionatui, įaudrino šios šalies visuomenę ir Seimą.

Futbolo aistruoliams Europos pirmenybės Lenkijoje suteikė džiaugsmo, o valstybės įmonių vadovams – pinigų, dėl kurių dabar tenka teisintis.
Futbolo aistruoliams Europos pirmenybės Lenkijoje suteikė džiaugsmo, o valstybės įmonių vadovams – pinigų, dėl kurių dabar tenka teisintis.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

Mar 18, 2013, 9:36 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:40 PM

Opozicinės partijos apskundė tokį sprendimą generaliniam prokurorui, pasiūlė premijai skirtus pinigus išdalyti neturtingoms daugiavaikėms šeimoms ir pareikalavo atleisti sporto ministrę Anną Muchą.

Pastaroji gynėsi, kad su futbolo pirmenybėmis susijusius darbus prižiūrėjusios valstybinės įmonės „PL.2012” vadovų Marcino Herros bei Andrzejaus Boguckio premijos pelnytos ir teisėtos.

Ministrė gyrė pavaldinius, neva puikiai atlikusius didelį ir sudėtingą darbą.

A. Mucha priminė, jog sutartys su jais buvo sudarytos taip, kad algos buvo nedidelės, užtat galutinė premija solidi.

Tačiau šių veikėjų atlyginimai tikrai nebuvo tokie menki, kad jiems būtų reikėję paramos. Per mėnesį jie gaudavo po 29 tūkst. zlotų – daugiau nei šalies prezidentas ar premjeras.

Be to, abiem valstybinės įmonės vadovams buvo išskirti prabangūs limuzinai, jų šeimoms išnuomoti erdvūs apartamentai.

Dalis verslo ekspertų teisino sprendimą mokėti dideles premijas teigdami, kad priešingu atveju nepavyks į valstybės sektorių iš privataus pervilioti talentingų vadovų.

Tačiau blogiausia, kad Lenkijos kontrolės rūmai neigiamai įvertino „PL.2012” vadovų darbą.

Kontrolieriai nustatė, kad įmonėje išvešėjusi biurokratija, elgiamasi neūkiškai ir net švaistomos valstybės lėšos.

Paaiškėjo, kad net pusė iš septyniasdešimties darbuotojų buvo įdarbinti kaip direktoriai, tad gaudavo specialias priemokas.

Partija „Solidari Lenkija” pasiūlė nepelnytas valdininkų premijas apmokestinti net 99 procentų dydžio mokesčiais.

Teisės ir teisingumo partija apkaltino vyriausybę, kad „PL.2012” vadovams premijas skyrė siekdama nuslėpti kontrolierių kritiką ir čempionato spragas.

Po čempionato įmonė „PL.2012” buvo pervadinta į „PL.2012+”, o jos vadovai už dar didesnes algas ėmėsi prižiūrėti Varšuvos nacionalinio futbolo stadiono veiklą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.