Draudimo įmonių vadovo K. Šerpyčio namais tapo ir Latvijos sostinė

„Nėra lengva. Iki Rygos – vos 300 kilometrų, tačiau gyvenimas dvejuose namuose ilgainiui ima šiek tiek varginti. Netgi trejuose, nes turime dar ir namą Prancūzijoje.“ Taip pasakojo didžiausios šalies ne gyvybės draudimo bendrovės „Lietuvos draudimas“ generalinis direktorius Kęstutis Šerpytis.

Į Latvijos sostinę K. Šerpytis kartais skrenda lėktuvu. Kartais vyksta automobiliu, prie kurio vairo sėdasi ne tik pats, bet ir vairuotojas.<br>R. Danisevičius
Į Latvijos sostinę K. Šerpytis kartais skrenda lėktuvu. Kartais vyksta automobiliu, prie kurio vairo sėdasi ne tik pats, bet ir vairuotojas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

Mar 19, 2013, 12:06 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 5:37 PM

Nuo sausio pabaigos jis vadovauja ir vienai stambiausių Latvijos draudimo įmonių „Balta“. Pastaroji, kaip ir „Lietuvos draudimas“, priklauso tarptautinei grupei RSA.

„Ne taip paprasta sėdėti ant dviejų kėdžių. Laimei, čia, Lietuvoje, turime labai stiprią komandą, jų pernelyg ganyti nereikia. Todėl paprastai Vilniuje praleidžiu dvi, o Rygoje – tris darbo dienas“, - pasakojo K. Šerpytis.

Į Latvijos sostinę jis kartais skrenda lėktuvu. Kartais vyksta automobiliu, prie kurio vairo sėdasi ne tik pats, bet ir vairuotojas.

Gana dažnai kartu su juo į kelionę leidžiasi ir sutuoktinė Giedrė. Kartais – net ir šuo.

„Kokios veislės? Dvorterjeras. Kola vardu. Tik jau lėktuvu tai neskrenda“, - juokėsi K. Šerpytis.

Rygoje dviejų draudimo įmonių vadovas apsistoja apartamentuose, kuriuos jau irgi priverstas vadinti namais, nors ir laikinais.

„Suprantu, kad tokia padėtis – ne visam laikui. Kaip bus toliau, spręs mūsų bosai“, - pasakojo K. Šerpytis.

Ar Lietuvos ir Latvijos draudimo rinkos skiriasi? Pasak K. Šerpyčio, taip. Mat kaimyninėje šalyje didžioji dalis verslo – net apie 90 proc. - sukasi pačioje Rygoje.

„Aišku, ypatingų skirtumų, kad jau visai negalėtume susikalbėti, tikrai nėra. Mintis sujungti įmones nėra svetima, tačiau mūsų grupėje taip nėra įprasta“, - aiškino „Lietuvos draudimo“ vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.