Būstų TOP 5. Biure svarbiausi - patogi kėdė ir lankstus viršininkas

500 litų. Architektas Dmitrijus Kudinas įsitikinęs, kad mažiausiai tieki turi kainuoti biuro kėdė, kad aštuonios valandos ant jos neprailgtų. Lrytas.lt kolektyvas sėdi ant patogių kėdžių, o jūs? Šiandien skaitytojų vertinimui siūlome trečią biuro interjerų penketuko dalyvį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2013, 12:02 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:54 PM

Biure žmogui turi būti patogu, jauku ir malonu dirbti. Šiandien  baldų gamintojai ypač  daug dėmesio skiria gaminių ekologiškumui ir ergonomiškumui. Metalo detales balduose jie keičia natūraliu medžiu, vis dažniau - nelakuotu, o tik alyvuotu.

Baldai pritaikomi skirtingo  ūgio ir svorio žmonėms: ypač kreipiamas dėmesys į tokios konstrukcijos stalą, kurio aukštis gali būti reguliuojamas. Neturi erzinti ir stalviršio spalva, praėjo tamsių stalviršių era, dabar dominuoja šviesūs.

Tačiau, matyt, dar svarbiau - patogios kėdės. D.  Kudinas, per savo karjerą sukūręs interjerus keliolikai biurų, pritaria - kėdei biure atitenka bene svarbiausias vaidmuo. „Bet tai nereiškia, kad jei už kėdę darbdavys sumokės 3000 litų, tai jo žmonės dirbs atsakingiau ir produktyviau. Gal geriau už tuos pinigus nupirkti ir kėdę, ir minkštasuolį, ant kurio per kavos pertraukėlę darbuotojas galėtų patogiai įsitaisyti“, - svarstė architektas.

Pasak jo, biurai  atsikrato daug vietos užimančių baldų, jie mažėja - juk dauguma informacijos dabar saugoma ne spintose, o skaitmeninėse saugyklose. Kokius pagrindinius reikalavimus vardija užsakovai pasikvietę darbui D. Kudiną ir kompaniją "Inblum"? Pirmiausia skaičiuojama, kiek yra išnuomota kvadratinių metrų, tuomet svarstoma, kiek žmonių tokioje patalpoje gali patogiai dirbti. Koks bus sukurtas interjeras, priklauso nuo to, kokiai kompanijai jis kuriamas.

Vienos sostinės reklamos agentūros savininkas Dmitrijaus paprašė sukurti ne tik patogią darbo aplinką, atitinkančią jaunos ir kūrybingos kompanijos dvasią, bet ir paversti įprastą biurą naujų idėjų kalve.

Dar užsakovai būtinai norėjo juodos lentos, ant kurios būtų galima rašyti tiesiog ore gimstančias idėjas. Taip 164 kvadratinių metrų patalpoje atsirado trys kubai. Pagrindinis - juodas kubas tapo kompanijos branduoliu. Jo išorinės sienos skirtos užrašams, o už sienų įsikūrė direktoriai.

Žaliasis kubas – pasitarimų erdvė. Tai tarsi elegantiška pavėsinė sode, kur galima prisėsti neoficialiems pokalbiams. Trečiasis tūris – biblioteka, o tarp jų išdėstytos darbo vietos.

Kitas, šviežiausias „Inblum“ darbas - taip pat reklamos agentūros biuras. „Neries vingis, Vingio parkas, Žvėryno stogai - šį nuostabų vaizdą norėjosi kuo labiau įtraukti į biurą. Todėl džiaugėmės atradę baltas tinklines pertvaras, kurios leido erdves skirstyti ir jungti - atitrauktos nuo langų, nuo lubų, jos tarsi paliko galimybę erdvei tęstis ir už stiklo“, - apie darbą pasakoja „Inblum“ kompanija.

„Žinoma, kad įdomiausi darbai sukuriami, kai dirbame su kūrybine veikla užsiimančiais žmonėmis“, - šypsosi Dmitrijus.

Tačiau net ir solidžių įstaigų vadovai, pasamdę jį su kompanija „Inblum“ ir aptarę visus dalykinius interjero kūrimo klausimus, paprastai dar paprašo sukurti „kažką tokio“. Kažką, kas jų biurą išskirtų iš kitų ir nors kiek pakeltų nuotaiką, vos pravėrus duris.

Nuotraukų galerijoje - D. Kudino ir bendraautorių biurų interjerai. Jums jie kelia nuotaiką?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.