Paskelbtas Vilniaus oro uosto vadovo konkursas

Nors ketino steigti bendrą šalies oro uostų valdymo įmonę ir tik tuomet ieškoti jai vadovo, panašu, Susisiekimo ministerija apsigalvojo. Paskelbtas Tarptautinio Vilniaus oro uosto (TVOU) vadovo konkursas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Mar 22, 2013, 4:09 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 12:01 PM

Kandidatai pateikti paraiškas gali iki balandžio 8 dienos. Buvęs oro uosto generalinis direktorius Tomas Vaišvila iš TVOU vadovo pareigų pasitraukė sausio 31-ąją. Laikinai oro uosto vairą perėmė Infrastruktūros departamento vadovas Darius Okunevičius.

Kaip paaiškino Susisiekimo ministerijos atstovas Ričardas Slapšys, ministerija neatsisako savo planų steigti bendrą oro uostų valdymo įmonę arba prie vieno oro uosto prijungti kitus. Šiuo metu rengiama studija, kuri turėtų atskleisti, koks modelis Lietuvai palankiausias.

Skelbti konkursą ministeriją paskatino artėjantis Lietuvos pirmininkavimas ES Tarybai.

"Tuo metu sulauksime daug oficialių delegacijų, tad kad būtų tinkamai tam pasirengta, reikalingas ne laikinasis, o nuolatinis vadovas", - aiškino R. Slapšys.

Jis patikino, kad laikinajam vadovui ministerija priekaištų neturi.

Jei būtų ateityje nutarta steigti bendrą oro uostų valdymo įmonę, išrinktas naujasis vadovas liktų padalinio direktoriumi. Jei Palangos ir Kauno oro uostai būtų prijungiami prie Vilniaus oro uosto, jis greičiausiai liktų padidėjusios įmonės generaliniu direktoriumi. 

Į konkursinę eilę susirikiavę pretendentai užimti šią vietą turės pateikti programą, kaip valdys oro uostą.

Kandidatas turi turėti aukštąjį universitetinį socialinių mokslų studijų srities arba jam prilygintą išsilavinimą, magistro laipsnį. Taip pat privalu turėti vadovaujamo darbo patirtį.

Kandidatui privalu mokėti anglų ir rusų kalbą pažengusio vartotojo (B2) lygiu ir dirbti rinkinio „Microsoft Office“ programomis.

Taip pat keliamas reikalavimas išmanyti Lietuvos Respublikos ir Europos Sąjungos teisę, Tarptautinės civilinės aviacijos organizacijos (ICAO) ir kitų tarptautinių civilinės aviacijos organizacijų, kurių narė yra Lietuva, norminius teisės aktus.

Kandidato laukia ir dar vienas patikrinimas – ar jis atitinka teisės aktuose nustatytus reikalavimus, būtinus išduodant asmens patikimumo pažymėjimą ir leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Oro uosto generalinis direktorius yra atskaitingas ir pavaldus Lietuvos Respublikos susisiekimo ministrui.

Vadovo neturi ir Tarptautinis Kauno oro uostas (TKOU). Praėjusią vasarą pasitraukus Arijandui Šliupui, kuris dabar užima susisiekimo viceministro postą, generalinio direktoriaus vietą užėmė Povilas Ugianskis.

Tačiau neatlaikęs nesutarimų su viceministru P. Ugianskis pasitraukė iš TKOU. Laisvai vietai užimti konkursas kol kas nepaskelbtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.